Foto: LETA
Karstasinīgais Lietuvas čempionvienības Kauņas "Žalgiris" īpašnieks Vladimirs Romanovs uzskata, ka viņa komandai VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) mačā Rīgā ar Latvijas komandu "VEF Rīga" uzvaru nozaga tiesneši.

Kā ziņots, "VEF Rīga" svētdien izcīnīja uzvaru ar rezultātu 77:72, saglabājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon.

"Lai gan mūsu komanda Rīgā spēlēja bez atpūtas un jutās ļoti nogurusi, vīri atrada sevī spēkus un cīnījās kā lauvas," Romanovs intervijā portālam "kauno.diena.lt" atgādināja, ka vēl piektdien "Žalgiris" komanda aizvadīja ULEB Eirolīgas maču Stambulā. "Taču tiesneši neļāva mūsējiem spēlēt un provocēja viņus. Spēlētāju emocijas aizgāja strīdos ar tiesnešiem."


"Dažs labs mūs turēja par muļķīšiem. Mēs neatdevām uzvaru, bet mums to nozaga," teica Romanovs, kurš bieži izceļas ar skaļiem vārdiem.

Sacensību B grupas kopvērtējumā tagad "Žalgiris" komandai un Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA ir pa četrām uzvarām piecās spēlēs, bet tām ar trim uzvarām piecās spēlēs seko "VEF Rīga", Ļubercu "Triumf" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandas.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!