Foto: DELFI

Dramatisku zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīra spēlē piektdien piedzīvoja Lietuvas basketbola vienība Kauņas "Žalgiris", kas ar 66:68 (14:24, 24:14, 19:15, 9:15) savā laukumā piekāpās spēcīgajai Spānijas komandai Madrides "Real".

Vēl trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Žalgiris" bija vadībā ar 65:56, tomēr turpinājumā pa pieciem punktiem guva Serhio Ļuļs un Andress Nočioni, pārņemot "Real" vienībai vadību. Turpinājumā Pauļus Jankūns realizēja tikai vienu soda metienu, bet Serhio Rodrigess bija nekļūdīgs, savukārt noslēdzošo metienu "Žalgiris" spēlētājs Džeimss Andersons netrāpīja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Rodrigess, bet "Žalgiris" rindās ar 21 punktu un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Andersons.

"Žalgiris" komandā ir arī latviešu spēlētājs Kaspars Vecvagars, kurš turpina atkopties pēc smagas traumas.

Vēl vienā A apakšgrupas spēlē piektdien Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, viesos tiekas ar Itālijas klubu Sasāri "Dinamo".

Savukārt Krievijas komanda Kazaņas "Unics" ceturtdien ar 67:64 (14:18, 14:16, 15:19, 24:11) pārspēja Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Šīs grupas līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir "Real" komanda, "Žalgiris" ar trim panākumiem ir trešā, bet pozīciju zemāk ar divām uzvarām atrodas "Ņižņij Novgorod" vienība.

Kā ziņots, ceturtdien zaudējumu spraigā mačā piedzīvoja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa", kas izbraukumā ar 79:80 (15:20, 18:21, 21:20, 25:19) piekāpās Lietuvas klubam Klaipēdas "Neptunas".

Vēl nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Laboral Kutxa" atradās iedzinējos ar 12 punktu deficītu (54:66), taču dažu minūšu laikā zaudēto prata atgūt un panākt neizšķirtu 68:68. Pēc tam gan Klaipēdas klubam izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas, bet mazāk kā divas minūtes līdz pamatlaika izskaņai vadībā jau atradās "Laboral Kutxa" - 75:73. Tiesa, "Neptunas" nepadevās un 13 sekundes pirms beigām guva uzvaras grozu, kad ar diviem punktiem izcēlās Sims Galdiks.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus. Latvietis realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, taču iemeta tikai vienu no desmit tālmetieniem un realizēja vienīgo soda metienu.

Tāpat Bertāna rēķinā sešas atlēkušās bumbas, viena kļūda, piecas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas lika tikt pie -1 efektivitātes punkta.

Lielisku spēli "Laboral Kutxa" rindās tikmēr aizvadīja francūzis Tomā Ertels, kurš iemeta 31 punktu, turklāt realizēja astoņus no desmit tālmetieniem.

Šīs sezonas sešās ULEB Eirolīgas spēlēs "Laboral Kutxa" guvuši divas uzvaras, kas tai liek ieņemt piekto vietu D apakšgrupā, kamēr to apsteigusi "Neptunas", kam par uzvaru vairāk.

Grupas līdere ar sešiem panākumiem ir Pireju "Olympiacos" vienība, kas cīnās bez neveiksmēm.

Pie panākuma ceturtdien tika Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", kas izbraukumā ar 79:69 (25:22, 19:11, 17:18, 18:18) pārspēja Polijas klubu Zgoželecas "PGE Turow".

Blūms šajā mačā laukumā pabija 19 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot abus izmestos tālmetienus, taču grozam secen raidot vienīgo divpunktu raidījumu. Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, trīs piezīmes un divi efektivitātes punkti.

"Panathinaikos" sastāvā 21 punktu guva Lūkass Mavrokefalidis, tādejādi kļūstot par cīņas rezultatīvāko basketbolistu.

Ar četrām uzvarām sešos mačos "Panathinaikos" C apakšgrupas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, piekāpjoties vien slavenajam Spānijas klubam "Barcelona", kas sešu spēļu laikā nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Savukārt B apakšgrupas līdere ar sešiem panākumiem sešos mačos ir Maskavas CSKA vienība.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!