Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandas "Barons kvartāls" konsultantu kļuvis Ainars Zvirgzdiņš, vēsta klubs.

Zvirgzdiņš jau ticies ar komandu, atklājot savus novērojumus par komandas darbību un izklāstot savus ieteikumus vienības sekmīgai cīņai par LBL otrās divīzijas čempionu titulu.

Treneris savus pienākumus pildīs turnīra izslēgšanas spēļu laikā.

Zvirgzdiņš šo sezonu sāka LBL pirmās divīzijas komandas "Valmiera" galvgalī, taču janvāra beigās pēc abpusējas vienošanās amatu pameta.

Zvirgzdiņš "Valmieras" komandu sāka vadīt pagājušā gada janvārī, kad galvenā trenera amatā nomainīja Gati Melderi.

Kā ziņots, Zvigzdiņš lielākos panākumus guvis, trenējot sieviešu komandas.

No 2007. līdz 2009.gadam Zvirgzdiņš vadīja Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007.gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008.gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

No sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata Zvirgzdiņš atkāpās pēc salīdzinoši neveiksmīgā starta Latvijā notikušajā 2009.gada Eiropas čempionātā.

Pirms pievienošanās "Valmieras" komandai pēdējais Zvirgzdiņa darbs bija sieviešu basketbola klubā "Cēsis", ko viņš ar skandālu pameta 2009./2010.gada sezonas izskaņā.

Jau vēstīts, ka Zvigzdiņš šī gada Londonas olimpiskajās spēlēs strādās par Krievijas sieviešu valstsvienības konsultantu.

Zvirgzdiņam Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru padome piedāvāja kļūt par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri, un viņš pat bija galvenais kandidāts uz šo amatu, taču piedāvājums no Krievijas tika saņemts ātrāk un speciālists to jau bija apstiprinājis.

Ja pa šo laiku, kamēr Zvirgzdiņš strādās Krievijā, latvietes būs izcīnījušas tiesības spēlēt 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, viņš labprāt atgrieztos Latvijas valstsvienībā un būtu gatavs strādāt arī par galvenā trenera palīgu.

LETA jau ziņoja, ka par Latvijas sieviešu valstsvienības galveno treneri pagājušā gada decembra vidū tika apstiprināts Aigars Nerips, kurš pašlaik vada valsts čempionvienību "TTT Rīga".

2009.gada Latvijas čempionvienība "Barons" starpsezonā finansiālu iemeslu dēļ atteicās no dalības LBL pirmajā divīzijā, izvirzot sev mērķi audzināt jaunos spēlētājus. Komanda LBL otrās divīzijas čempionātā startē ar nosaukumu "Barons kvartāls".

Regulāro čempionātu ar 28 uzvarām 30 spēlēs "Barons kvartāls" noslēdza kopvērtējuma pirmajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pusfinālā to gaida spēkošanās ar "Saldus" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!