Foto: Reuters/Scanpix
Beļģijas futbola izlasei Francijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā traumas dēļ vairs nevarēs palīdzēt pamatsastāva aizsargs Jans Vertongens.

Pašlaik 29 gadus vecais Anglijas kluba Totenhemas "Hotspur" aizsargs Vertongens ceturtdien treniņa laikā plēsa potītes saites, kā rezultātā viņam turnīrs ir beidzies.

Futbolista atveseļošanās ilgums tiek prognozēts sešu līdz astoņu nedēļu garumā, turklāt tas ir pamatīgs trieciens arī "Hotspur" klubam.

Beļģijas izlases treneriem tagad jāmeklē risinājums, ko darīt Vertongena traumas dēļ, jo jau piektdien komandu gaida ceturtdaļfināla mačs pret Velsu.

Tikmēr Velsas valstsvienības galvenais treneris Kriss Kolmens norādīja, ka aizsarga savainojums ir liels zaudējums Beļģijas izlasei.

Piektdien gaidāmajā mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties arī cits Beļģijas pamatsastāva aizsargs Tomass Vermālens.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla izspēle ar Polijas un Portugāles maču sāksies ceturtdien, kamēr piektdien gaidāms Beļģijas un Velsas duelis. Savukārt sestdien spēkosies Vācija un Itālija, bet svētdien - Francija un Islande.

Kontinenta meistarsacīkstes noslēgsies 10. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!