Foto: AFP/Scanpix
Grieķijas un Čehijas futbola valstsvienību galvenie treneri izteikuši lielu prieku par savām komandām, kurām sestdien izdevās sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālus.

Kā ziņots, A apakšgrupas trešās kārtas spēlēs Čehija ar rezultātu 1:0 pieveica Poliju, bet Grieķija ar 1:0 pārspēja Krieviju, kas nozīmēja, ka ceturtdaļfinālu sasniedza komandas, kas pēc daudzu uzskatiem tika vērtētas kā vājākās šajā grupā - Čehija un Grieķija.

Īpaši priecīgs bija grieķu galvenais treneris Fernandu Santušs, kura komanda pirms pēdējās kārtas atradās kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.


"Vēlos pateikties saviem spēlētājiem par viņu visu ieguldījumu. Šis bija smags mačs, bet mēs atdevām visu un kvalificējāmies," pēc spēles teica portugāļu speciālists, pasvītrojot, ka iekļūšana ceturtdaļfinālā ekonomiskās krīzes nomocītajai Grieķijai ir simbolisks panākums. Tāpat Santušs atgādināja, ka vienība jau pirmās cīņas pirmajā puslaikā traumas dēļ zaudēja centra aizsargu Avramu Papadopulu. "Mēs esam ļoti laimīgi un apmierināti. Paveicām to Avrama un visu grieķu dēļ. Uzskatu, ka mūsu sasniegtais ir ļoti svarīgs panākums."

Tomēr Santušs uzsvēra, ka Grieķijas izlase nedrīkst ļauties eiforijai.

"Rīt mums ir jāatbrīvo savas galvas un jāatgriežas ar kājām uz zemes. Tas, ka mēs uzvarējām šajā spēlē, nenozīmē, ka esam labākie pasaulē," stāstīja portugālis. "Tomēr tas, ka zaudējām iepriekšējā cīņā, nenozīmē, ka esam sliktākie pasaulē."

Krievijas izlases galvenais treneris Diks Advokāts pēc cīņas bija pretējā noskaņojumā.

"Mēs spēlējām diezgan labi, bet otra komanda tikai aizsargājās," tiešs bija Nīderlandes speciālists. "Otrajā puslaikā pret tādu komandu kā Grieķija bija smagi spēlēt, tomēr tas nenozīmē, ka nerādījām labu sniegumu."

"Bijām strādājuši ļoti smagi, lai izveidotu labu sastāvu. Nebijām zaudējuši 16 spēlēs pēc kārtas, bet šodien nespējām uzvarēt. Tāds ir futbols. Visu cieņu Grieķijai," teica Advokāts. "Iespējams, mums nebija nepieciešamais asums, lai gūtu vārtus."

Krievijas izlasei šajā mačā būtu pilnīgi pieticis ar neizšķirtu. "Mums priekšgalā bija divi vai trīs uzbrucēji, bet šoreiz tas vienkārši nestrādāja. Kaut mēs zaudējām, pirmajā puslaikā spēlējām ļoti skaisti, tomēr ir nepieciešams gūt vārtus."

Kā ziņots, Krievijas mediji novērojuši, ka Advokāts čempionāta norises valsti Poliju atstājis atsevišķi no komandas. Nīderlandes speciālists aizvadītajā naktī aizlidojis uz Amsterdamu. Tāpat uzreiz pēc mača Poliju atstājis arī Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidents Sergejs Fursenko.

Čehijas izlases galvenais treneris Mihals Bileks atzina, ka viņa vienība ir mācījusies no iepriekš pieļautajām kļūdām.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā kārtā Čehija ar rezultātu 1:4 kapitulēja Krievijai.

"Spēlējām lielisku futbolu. Vēlējāmies to darīt jau no čempionāta sākuma, tomēr dažreiz aizmirsām par aizsardzību un tāpēc Krievija guva tik daudz vārtus," atcerējās Bileks. "Tomēr mācījāmies no savām kļūdām, otrajā un trešajā mačā aizsargājoties daudz atbildīgāk un parādot savas spējas."

"Polija ir lieliska komanda, tomēr mēs spēlējām lieliski, labi saspēlējoties un kontrolējot bumbu," stāstīja Čehijas izlases treneris. "Mēs vienmēr ticam sev un spēlējam kā komanda."

Kaut spēles pirmajā pusstundā Čehija nerādīja pārliecinošu sniegumu, turpinājumā tā dominēja mačā, uzvarot pelnīti.

"Mēs tiešām esam ļoti apmierināti, jo pieveicām komandu, kas spēlēja savās mājās. Viņiem bija divi fantastiski mači un tāpēc Polija bija arī šīs cīņas favorīte," teica Bileks. "Mēs nespēlējām labi pirmajās 25 minūtēs, tomēr turpinājumā uzlabojām savu sniegumu. Otrajā puslaikā bijām labāka komanda, pacietīgi izmantojot savas iespējas."

Bileks atzina, ka viņam bijis pārsteidzošs Krievijas un Grieķijas spēles iznākums.

Kā ziņots, Polijas izlases galvenais treneris Francišeks Smuda uzreiz pēc neveiksmes atkāpās no amata, kaut līgums viņam tāpat noslēdzās pēc čempionāta.

Smuda atzina, ka Polijas izlasei lielākās problēmas sagādājušas bailes no vārtu zaudēšanas.

"Man patika pirmais puslaiks, jo maču iesākām labi," atcerējās Smuda. "Tomēr pēc pārtraukuma bijām pārāk mierīgi un gaidījām uz Čehiju, baidoties, ka viņi iesitīs. Čehija otrajā puslaikā spēlēja tiešām labi un bija labāki par mums."

"Man nav jāatkāpjas, jo mans līgums bija tikai līdz šim turnīram," teica Smuda. "Divos ar pusi gados izveidojām komandu, kas rādīs labu sniegumu arī nākotnē. Esam veikuši lielu darbu. Pēc diviem mēnešiem sāksies Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs un Polija var kvalificēties finālturnīram."

Kā ziņots, A apakšgrupā pēc trim spēlēm pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Čehija, bet Grieķija ar četriem punktiem ieņēma otro vietu. Arī Krievijas izlase tika pie četriem punktiem, taču zaudējums savstarpējā spēlē pret Grieķiju to ierindoja trešajā pozīcijā. Polijas izlase turnīru noslēdza ar diviem punktiem.

Tikmēr B grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Vācija, kurai ar trim punktiem seko Dānija un Portugāle, bet Nīderlande cīnās bez punktiem. Cerības sasniegt ceturtdaļfinālu joprojām saglabā visas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!