Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 astotdaļfinālā saistošā duelī spēkojās Itālijas un Spānijas valstsvienības, un šo turnīru nācās atstāt līdzšinējiem Eiropas čempioniem spāņiem.

2012. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojumā itāļi revanšējās, uzvarot ar 2:0 (1:0).

Maču aktīvāk iesāka Itālijas komanda, pārsteidzot pretiniekus ar savu cīņas sparu un uzbrukumiem. Mača rezultāts tika atklāts jau 33. minūtē, kad Dāvidu de Heu pārspēja Džordžio Kjellīni.

Otrajā puslaikā spāņi pārņēma spēles iniciatīvu un Itālijas izlases vārtsargam Džanluidži Bufonam nācās glābt komandu ļoti bīstamās situācijās. Taču arī itāļi neiesēdās tikai aizsardzībā, un izveidoja vairākus ātrus pretuzbrukumus, kuru smailē bija uzbrucējs Eders, taču arī de Hea bija uzdevumu augstumos.

Mača izskaņā spāņi presingu vēl vairāk kāpināja, savukārt itāļi centās slāpēt spēles tempu. Abas komandas izdarīja vairākas spēlētāju maiņas, spāņiem uzsvaru liekot uz uzbrukumu, bet itāļiem - uz aizsardzību.

Tiesnešu piešķirtais četru minūšu kompensācijas laiks šķitās pietiekams, lai Spānijas izlase beidzot pārspētu Bufonu, taču tā vietā Itālijas izlase pretuzbrukumā guva otros vārtus - pēc skaistas Mateo Darmjana piespēles de Heu pārspēja Pelle.

Ceturtdaļdinālā Itālijas izlasi gaida tikšanās ar Vāciju, šī spēle notiks sestdien, 2. jūlijā, Bordo.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāls "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

$duelID=473;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!