Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru 2012.gada Eiropas futbola čempionāta pirmajā spēlē piektdien izcīnīja Krievijas izlase, kas ar rezultātu 4:1 (2:0) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Mača pirmajās minūtēs bumbu veiksmīgāk kontrolēja Čehijas izlase, bet tad Krievija izmantoja katru iespēju pārejā no aizsardzības uzbrukumā, izkārtojot labas vārtu gūšanas iespējas. 15.minūtē Krievijas uzbrucējs Aleksandrs Keržakovs ātrajā uzbrukumā pēc centrējuma vispirms trāpīja pa vārtu stabu, bet tad Alans Dzagojevs ieguva atlēkušo bumbu un ieraidīja to vārtu tīklā. Tūlīt Krievijai bija iespēja dubultot rezultāta pārvaru, taču pēc Aršavina piespēles Dzagojevs savus otros vārtus gūt nespēja.

Savukārt 24.minūtē Krievija lieliski saspēlējas, un Andrejs Aršavins ar teicamu un caururbjošu piespēli atrada Romānu Širokovu, kurš pārmeta bumbu pāri vārtsargam Petram Čeham. Tūlīt arī Krievijas vārtsargs tvēra pretinieku sitienu, taču tas nebija pārāk bīstams. Lai arī Čehijas izlases spēlētāji bumbu kontrolēja vairāk, Krievija atbildēja ar vētrainiem pretuzbrukumiem, bet puslaika noslēgumā spēle ritēja laukuma viduszonā un rezultāts nemainījās.


Otrā puslaika sākumā Čehijas izlase rezultāta starpību samazināja, kad Jaroslavs Plašils piespēlēja Vācslāvam Pilaržam, kurš izskrēja cauri krievu aizsardzībai un apspēlēja vārtsargu. Vairākas izdevības turpinājumā neizmantoja Keržakovs, kamēr Čehija spēlēja aktīvi, bet reti apdraudēja pretinieku vārtus.

Krievijas izlase 79.minūtē panāca 3:1. Krievijas futbolisti ar piespēlēm pārvar šķidro Čehijas aizsardzību un pēc Romāna Pavļučenko piespēles Dzagojevs guva savus otros vārtus spēlē. Trīs minūtes vēlāk Pavļučenko, kurš nāca uz maiņu, panāca spēles gala rezultātu, izdarot spēcīgu sitienu vārtu augšējā stūrī.
$t1='krievija'; $t2='cehija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!