Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīru ar drošu uzvaru svētdien, 12. jūnijā, iesāka Vācijas izlase, kas Lillē C grupas mačā ar 2:0 (1:0) pieveica Ukrainu.

Trīskārtējās Eiropas čempiones labā vārtus guva Škodrans Mustafi, kuram tie bija pirmie vārti valstsvienības rindās, un pieredzējušais Bastians Švainšteigers.

Lai gan pirms spēles par neapšaubāmu favorīti tika uzskatīta Vācija, Ukrainas futbolisti mačā varēja pirmie izcelties. Jau ceturtajā minūtē vāciešus no vārtu zaudējuma glāba lieliski pirmo puslaiku aizvadījušais vārtsargs Manuels Noiers, atvairot Jevgeņa Konopļankas sitienu.

Vācija atguvās pēc nelielā šoka spēles sākumā un 19. minūtē guva vārtus. Pēc soda sitiena izspēles "otrajā stāvā" lieliski nospēlēja Mustafi, ar galvu gūstot savus pirmos vārtus Vācijas izlases rindās. Aizraujošā cīņā aizritēja pirmā puslaika turpinājums, bet lieliski darbojās gan Noiers, kurš pāris reizes neļāva Ukrainas futbolistiem gūt vārtus, gan ukraiņu vārtsargs Andrijs Pjatovs. Vārtu aizsardzībā izcēlās arī vācu aizsargs Džeroms Boatengs, kurš 37. minūtē pēdējā brīdī izsita bumbu no vārtiem, neļaujot bumbai šķērsot līniju gaisā.

Otrajā puslaikā Vācijas pārsvars nebija apsāubāms, vācu futbolisti centās ilgi saspēlēties un droši veidot savus uzbrukumus, bet ukraiņu pretuzbrukumi nebija tik bīstami, kā pirmajā puslaikā. Ukraina tuvu izlīdzinājumam bija 88. minūtē, kad Mustafi nedroši nospēlēja aizsardzībā, ar galvu pārceļot bumbu pāri no vārtiem iznākušajam Noieram - taču bumba aizlidoja garām vārtiem.

Kompensācijas laikā Ukraina lieliem spēkiem devās uzbrukumā, ko izmantoja Vācija. Pēc bumbas pārtveršanas sekoja ātrs pretuzbrukums, kurā savu izdevību izmantoja Švainšteigers.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=405;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!