Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas futbola izlases kapteinis Andrijs Ševčenko pēc komandas neiekļūšanas 2012.gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā, vēsta Krievijas mediji.

Atgādinām, ka D grupas trešās kārtas spēlē otrdien Ukrainas izlase ar rezultātu 0:1 piekāpās Anglijas vienībai. Ševčenko ceļgala savainojuma dēļ šajā mačā laukumā devās tikai spēles 70.minūtē, un nespēja glābt komandu no zaudējuma.

Ševčenko, kurš ir 35 gadus vecs, pēc Ukrainas neveiksmes paziņoja, ka šī bija viņa pēdēja oficiālā spēle valstsvienībā, bet viņš pieļauj iespēju, ka nākotnē aizvadīs atvadu maču.

"Šīs emocijas man paliks atmiņā visu mūžu," par Eiropas čempionātu Ukrainā izteicās Ševčenko.

Tāpat karjeru Ukrainas izlasē noslēdz arī uzbrucējs Andrijs Voroņins, kurš pieņēmis lēmumu koncentrēties uz klubu karjeru: "Es vairs neesmu tik jauns, cik gribētos. Jau desmit gadus esmu nospēlējis izlasē."

Ševčenko Ukrainas izlasē aizvadīja 111 mačus un guva 48 vārtus, bet 32 gadus vecais Voroņins 74 spēlēs bumbu vārtos raidīja astoņas reizes.

D grupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar septiņiem punktiem ierindojās Anglijas izlase, bet ar četriem punktiem otrajā vietā palika Francija. Trešajā un ceturtajā vietā ar trim punktiem ierindojās Ukraina un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!