Foto: Reuters/Scanpix
Berts van Marvijks trešdien atkāpās no Nīderlandes futbola izlases galvenā trenera amata, vēsta ārzemju mediji.

Nīderlandes izlase, kas 2010.gadā spēlēja Pasaules kausa izcīņas finālā, šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā nespēja pārvarēt grupu turnīru, piedzīvojot trīs zaudējumus trīs spēlēs. Tas šai vienībai ir sliktākais sniegums lielajos turnīros.

"Man bija šaubas, bet es beidzot pieņēmu lēmumu, ka man ir jāsper šis solis," teica van Marvijks, kurš aizvadītajā gadā ar Nīderlandes Futbola federāciju pagarināja līgumu līdz 2016.gadam.

Pēc neveiksmīgā snieguma EURO 2012 finālturnīrā Nīderlandes mediji un fani kritizēja van Marvijku un sauca viņu pārāk konservatīvu.

Tikmēr Nīderlandes Futbola federācijas direktors Berts van Ostvēns saprot trenera lēmumu: "Van Marvijks padarīja lielisku darbu, aizvedot Nīderlandi līdz 2010.gada Pasaules kausa finālam un iegūstot pirmo vietu FIFA rangā. Ir skumji tagad atvadīties, bet mums jābūt reālistiem."

Van Marvijks par Nīderlandes izlases galveno treneri kļuva 2008.gadā, nomainot Marko van Bastenu. Viņa vadībā Nīderlandes izlase 45 spēlēs piedzīvoja tikai četrus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!