Foto: AFP/Scanpix
Pirmo reizi viena turnīra ietvaros tiks izmantotas divu modeļu oficiālās bumbas - šāgada Eiropas futbola čempionāta izslēgšanas spēlēs "Beau Jeu" modeli nomainīs "Fracas", ziņo ārzemju mediji.

Sporta preču ražotāji "adidas", kas nodrošina čempionātu ar bumbām, atklājuši "play-off" turnīra bumbas nosaukumu un parametrus. Tā sauksies "Fracas" (latviski - dārds). Nosaukuma radīšanā piedalījušies spožākie Francijas mūzikas, kultūras un modes pasaules stila noteicēji. Bumbas nosaukums simbolizē emociju kāpinājumu izslēgšanas spēļu laikā un nenoteiktību, kas saistīta ar iznākumu. Izslēgšanas spēļu neprognozējamību attēlo arī bumbas krāsas - sarkana un melna.

"Fracas" konstrukcija tika izstrādāta 18 mēnešus. Par pamatu ņemti 2014. gada čempionāta oficiālās bumbas "Brazuca" labākie elementi, ieskaitot revolucionāro simetrisko paneļu sistēmu. Bumbai ir uzlabota virsmas struktūra, kas nodrošina labāku saķeri.

Abu EURO 2016 bumbu testos piedalījās vairāki vadošie pasaules futbolisti kā spāņu vārtsargs Ikers Kasiljass un velsiešu pussargs Garets Beils.

Nepatīkams incidents ar oficiālo čempionāta bumbu "Beau Jeu" notika Francijas un Šveices izlases spēles laikā, kad bumba uzsprāga. Sūdzības par "Beau Jeu" bijušas arī iepriekš vairākās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!