Šīgada Futbola diena aizvadīta ar 114 pasākumiem visā Latvijā, kas pulcējuši kopumā 11 300 dalībniekus. Futbola dienas misija bija nodemonstrēt sabiedrībai, ka futbols ir ikvienam piemērota un brīvi pieejama spēle, kuru katrs var mīlēt pa savam, bet Latvijas Futbola federācija (LFF) ir izvēlējusies deviņus šīs misijas labākos šīgada iemiesojumus, kas piedalīsies vērtīgo balvu izlozē.

Futbola diena visā Latvijā starptautiskās UEFA Futbola nedēļas ietvaros norisinājās no 10. līdz 17. septembrim, bet turpinājumā no 17. līdz 23. septembrim futbola entuziasti savus pasākumus varēja organizēt arī Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Futbola diena piedāvāja šī sporta veida draugiem piedalīties futbola svētku svinēšanā, organizējot savus pasākumus un kļūstot par futbola vēstnešiem uz savas ielas, savā pilsētā, rajonā, skolā vai darba vietā. Pasākumiem, kurus jebkurš interesents varēja organizēt Futbola dienas ietvaros, nebija ierobežojumu.

Noslēdzoties Futbola dienas pasākumiem, izvēlēti labākie, izdomas bagātākie un draudzīgākie futbola notikumu organizatori, kuri piedalīsies kopīgā izlozē un tiks pie kādas no balvām. Uzvarētāji tiks noskaidroti 3. oktobrī un informācija par uzvarētājiem būs atrodama LFF mājaslapā internetā lff.lv.

Šīgada Futbola dienas notikumos futbols tika ielaists pagalmos Daugavpilī, Krāslavā, Preiļos, Kaunatā, Ciblā, Rēzeknē, Mežvidos, Kārsnavā, Varakļānos, Jēkabpilī, Aiviekstē, Madonā, Cesvainē, Balvos, Kubuļos, Alūksnē, Cēsīs, Liepupē, Valmierā, Strenčos, Valkā, Jeros, Mazsalacā, Staicelē, Jumpravā, Lielvārdē, Ogrē, Iecavā, Ķekavā, Salaspilī, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Tērvetē, Vecaucē, Dobelē, Jaunpilī, Gaiķos, Saldū, Tukumā, Tumē, Priekulē, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Mērsragā un Rojā.

Futbola dienas pasākumi Latvijā norisinājās septīto gadu pēc kārtas. Šogad tā ievadīja gatavošanos Eiropas Sporta nedēļai, kas Latvijā norisinājās ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) gādību. Ar mērķi aicināt Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīvākiem un veselākiem, Futbola diena pievienojās sauklim "Esi kustīgs. Esi vesels." un aicināja ikvienu iekļauties Eiropas Sporta nedēļas norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!