Sestdien, 17. septembrī, Smiltenes pagasta Kalnamuižā, pie tehnikuma sporta halles, norisināsies Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Cerību kauss" sezonas noslēguma posms.

Tā ietvaros gaidāmas arī aizraujošās "#BeActive" bērnu riteņbraukšanas sacensības. Pieteikties bērnu braucieniem varēs sacensību norises vietā no pulksten 10:30, bet starts tiks dots ap pulksten 11:45. Dalība bērnu braucienos būs bezmaksas.

Smiltenes novads ir viens no Latvijas riteņbraukšanas centriem, kur katru gadu notiek dažāda mēroga velo sacensības. Izņēmums nav arī šis gads. Ja aizvadītās nedēļas nogalē šeit norisinājās noslēdzošais Latvijas Nacionālā čempionāta posms BMX, tad šīs nedēļas sestdienā Smiltenē norisināsies vēl kāds īpašs riteņbraukšanas notikums.

Sestdien, 17. septembrī, otro gadu pēc kārtas pie Smiltenes tehnikuma sporta halles notiks Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Cerību kauss" sezonas noslēguma posms zēniem, meitenēm, jauniešiem un jaunietēm. Sacensību dalībnieki sacentīsies MTB krosā pa Smiltenes tehnikuma un Vecā parka teritoriju. Trasē iekļauti dažāda garuma kāpumi un nobraucieni. Būs jāpievar arī leģendārais bruģa kalns. Viena apļa garums pārsniegs 2 kilometrus. Kā pirmie pulksten 11:00 trasē dosies zēni un meitenes, kuriem būs jāveic četri apļi. Tikmēr jauniešu starts gaidāms pulksten 12:30. Šo vecuma grupu puišiem un meitenēm būs jāpievar seši apļi. Pēc Smiltenes posma arī oficiāli taps skaidri jaunie "Cerību kausa" ieguvēji individuālajā un komandu vērtējumā. Smiltenē arī notiks sezonas lielā apbalvošana.

Īpaši aicināti uz "Cerību kausa" noslēguma posmu ir mazie Smiltenes un apkārtējo novada riteņbraucēji. Eiropas Sporta nedēļas ietvaros gaidāmas aizraujošās "#BeActive" bērnu riteņbraukšanas sacensības. Tās norisināsies starp zēnu un jauniešu startu, ap pulksten 11:45. Sacensības tiek aicināti piedalīties bērni vecumā no 3 – 11 gadu vecumam. Mazajiem braucējiem sarūpēta 400 metru gara trase, kas vedīs apkārt sporta hallei. Atkarībā no kopējā dalībnieku skaita, gaidāmi vairāki braucieni.

Pieteikties "#BeActive" bērnu braucieniem varēs sacensību norises vietā no pulksten 10:30 līdz 11:30. Dalība sacensībās ir bezmaksas. Vienīgais priekšnosacījums ir velo aizsargķivere. Pēc finiša katrs no mazajiem dalībniekiem saņems pārsteiguma balviņu par godam pievarēto distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!