Saspēles vadītājs Gorans Dragičs aizvadītajā nedēļā bija viens no galvenajiem spēlētājiem, kurš sekmēja Slovēnijas valstsvienības triumfu "Eurobasket 2017" turnīrā, bet pēc tā viņš saņēma aizkustinošu dāvanu.

Pēc atgriešanās dzimtenē Dragičs saņēma dāvanu no sava elka Dražena Petroviča mātes Biserkas. Viņa Slovēnijas izlases līderim nosūtīja NBA komandas Ņūdžersijas "Nets" kreklu ar Petroviča vārdu uz tā. Šī dāvana ļoti aizkustināja Dragiču.

"Šī ir viena no skaistākajām dāvanām, ko esmu saņēmis," intervijā slovēņu medijam "Sio1" teica Dragičs. "Viņš bija mans elks. Mēs visi zinām, ko viņš izdarīja Dienvidslāvijas un pasaules basketbolam. Man bija liels gods valkāt numuru 3."

Petrovičs tiek uzskatīts par Dienvidslāvijas basketbola vēstnesi. Viņš 1989. gadā debitēja NBA kluba Portlendas "Trail Blazers" sastāvā, bet Ņūdžersijas "Nets" rindās kļuva par vienu no līderiem. 1993. gadā Petrovičs mira autoavārijā Vācijā 28 gadu vecumā.

Dienvidslāvijas izlases sastāvā Petrovičs 1988. gadā izcīnīja olimpisko spēļu sudraba medaļas, bet 1984. gadā tika pie bronzas medaļas. Viņa kontā arī pasaules čempionāta zelta (1990.) un bronzas (1986.) godalgas. Savukārt Horvātijas izlases sastāvā Petrovičs izcīnīja sudraba medaļu 1992. gada olimpiskajās spēlēs, finālā piekāpjoties ASV "sapņu komandai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!