Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc ceturtdien pārliecinoši gūtā panākuma pār Krieviju domāja, ka piektdien atbildes spēlē atkārtosies tas pats, pēc mača atzina valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā piektajā pārbaudes spēlē, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, piektdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 67:73 (17:24, 13:21, 21:13, 16:15) piekāpās Krievijas valstsvienībai. Dienu iepriekš latvieši izrādījās pārāki ar 72:52.

"Spēle sākas ar noskaņošanos un vēlēšanos sisties, kā arī ar cieņu pret sevi un pretinieku. Daži domāja, ka turpināsies vakardiena. Nevajag aizmirst, ka spēlējam pret rūdītu komandu, kas arī sevi ciena," pauda Bagatskis, kura vadītā komanda spēles gaitā bija iedzinējos ar 15 punktu starpību. "Kārtējo reizi izgāzām spēles sākumu. Daudzi nedarīja to, ko liku, bet krievi pārliecinoši realizēja visus pirmos metienus. Nav viegli atspēlēt 15 punktus pret tādu komandu, lai arī otrajā puslaika pierādījām, ka sevi cienām. Beigās gan Krievija tika pie pelnītas uzvaras. Mēs esam stipri tikai tad, kad spēlējam kopā. Tā tas bija tikai otrajā puslaika."

"Pēdējā minūtē gribējām spēlēt ar tālajām piespēlēm, tāpat bija pārāk daudz piezīmju. Tomēr spēles karstumā un skaļumā viens otru pārpratām. Jau vakar brīdināju, ka šodien būs pilnīgi cita spēle," sacīja Bagatskis.

Treneris atklāja, ka nedrīkstēja ļaut spēles sākumā pretiniekam sajust metienu, kaut vai ar piezīmju palīdzību.

"Spēli iesākām miegaini. Nebijām tik agresīvi, kā runājām. No galvām nebija dabūta ārā vakardienas uzvara," uzskata izlases basketbolists Dairis Bertāns. "Pozitīvais ir tas, ka otro puslaiku aizvadījām tā, kā to vēlējāmies. Rezultāts šajās spēlēs nav svarīgākais."

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Vasīlijs Karasevs izteicās, ka šī uzvara viņa vadītajai vienībai ir psiholoģiski svarīga. "Mums visiem nepieciešams apzināties, ka varam uzvarēt arī bez vairākiem līderiem. Pēc pirmās spēles tika veiktas korekcijas aizsardzībā, kas deva savu artavu arī uzbrukumā. Katrs laukumā gājušais spēlētājs komandai deva visu, ko varēja. Līderi, kuriem vajadzētu nest punktu gūšanas nastu uz saviem pleciem, vēl nav uzņēmuši optimālo formu."

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas izlase ar pārbaudes turnīru noslēdza gandrīz divu nedēļu ilgu treniņnometni Slovēnijā. Pirmajā pārbaudes spēlē Latvijas izlase ar 67:71 piekāpās Slovēnijai, pēcāk ar 66:61 pieveica 2010.gada pasaules vicečempionus Turciju, savukārt turnīra noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 54:67 atzina Serbijas basketbolistu pārākumu, noslēguma kopvērtējumā ieņemot trešo vietu.

Pēc treniņnometnes Slovēnijā no izlases kandidātu loka tika atskaitīti Mārtiņš Laksa un Žanis Peiners, savukārt valstsvienībai pievienojās viens no U-20 izlases līderiem Jānis Bērziņš. Šobrīd izlases kandidātu lokā ir 15 basketbolisti.

Pēc spēlēm ar Krieviju latvieši 18. un 19.augustā izbraukumā cīnīsies ar Horvātiju, bet pārbaudes spēļu ciklu noslēgs Somijā, kur 28. un 29.augustā cīnīsies ar vietējo izlasi.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!