Latvijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" spēlē pret Turcijas valstsvienību psiholoģiski izturēja lielo spiedienu, tāpēc varēja pieturēties pie sava spēles plāna un izcīnīt svarīgu uzvaru, pēc mača stāstīja galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas basketbolisti ar rezultātu 89:79 pārspēja Turciju, izcīnot otro vietu D grupā un astotdaļfinālā pretiniekos iegūstot Melnkalni. Savukārt Turcija samierinājās ar ceturto vietu grupā un izslēgšanas spēles sāks pret Spānijas valstsvienību.

"Šodien mums svarīgākais bija neko neizdomāt. Spēlētājiem atkal pirms spēles teicu, ka basketbols ir 40 minūšu spēle, bet aizsardzībā mēs spēlēsim tik labi, cik pamatots mums būs uzbrukums, neizdarot sasteigtus metienus. Vairāk vai mazāk tas arī izdevās," Latvijas žurnālistiem stāstīja Bagatskis. "Spēlējot pret Turciju, nedrīkst noraustīties un pieņemt nepareizus lēmumus, jo viņi, kā jau pieredzējuši spēlētāji, to uzreiz izmanto. Galvenais bija nekļūdīties un mani ļoti priecē, ka pieļāvām tikai 11 kļūdas."

"Vajadzēja izturēt to mentālo cīņu ar sevi, ar skatītājiem un tikai tad ar pretiniekiem. Bija brīdis, kad pirmās ceturtdaļas vidū mēs aizmirsām, ko darīt pret viņu presingu, un pazaudējām vieglas bumbas. Mums vajadzēja likt viņiem spēlēt pieci pret piecu, jo šajā spēlē viņiem spēcīgās puses ir "pick'n'roll" sadarbība un avantūrisks metiens," turpināja treneris. "Sākumā viņiem viss aizgāja, un Melihs Mahmutoglu nospēlēja karaliski, trāpot sarežģītus metienus ar pretestību. Mēs iedevām dažus vieglos punktus, bet esam mentāli stipra komanda, un spēli aizvadījām līdz laimīgām beigām."

Svarīgu lomu uzvarā atkal spēlēja spēlētāji, kuri spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa – Jānis Blūms, Žanis Peiners un Aigars Šķēle. Škēlem mača pēdējās minūtēs nācās nomainīt Jāni Strēlnieku, kurš vairs nevarēja paspēlēt veselības problēmu dēļ.

"Spēles laikā mums vajadzēja veikt korekcijas, jo Strēlnieks vairs nevarēja spēlēt, Jānim Timmam bija piecas piezīmes un Mārtiņš Meiers dabūja piezīmes ātrāk nekā bija plānots. Tāpēc mums ātrāk vajadzēja izmantot rotācijas spēlētājus – Žani, Aigaru, Jāni. Jau vakar teicu, ka šī būs Blūma spēle. Mēs esam komanda un spējam atrast risinājumus," uzsvēra Bagatskis.

"Strēlnieks visas iepriekšējās spēles spēlēja ar infekciju, un viņš šajās dienās ir zaudējis daudzus kilogramus no sava svara. Ne tikai viņš, bet arī citi puiši. Jānis pateica, ka viņš vairs nevar pakustēties. Tagad pēc spēles sēdējā bēdīgs, bet teicu viņam, ka divas dienas tagad atpūtīsies un varēs spēlēt atkal. Tagad viņam totāls vājums," atklāja galvenais treneris.

Latvijas izlase piektdien atpūtīsies, lai varētu atgūties no šī mačā un saārstētu mirkotaumas. Savukārt svētdien, pulksten Latvijas izlase astotdaļfinālā spēlēs pret Melnkalnes valstsvienību.

"Muļķīgi būtu teikt, ka par Melnkalni zinu visu, bet treneris ir zināms, spēlētāji ir zināmi, stils arī skaidrs. Tagad tikai jāsaliek akcenti un jāsaprot, kādas ir mūsu priekšrocības pret viņiem," skaidroja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!