Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pārbaudes turnīrā Tbilisi otrajā spēlē no līdzi paņemtajiem kandidātiem atkal malā atstās Mārtiņu Laksu, informē Latvijas Basketbola savienība.

Sestdien, 15. augustā, Latvijas basketbolisti tiksies ar mājinicei Gruziju. Spēles sākums pulksten 17:00.

"Spēlei pieteiksim tos pašus 12 spēlētājus, kuri cīnījās ar Itāliju (63:82) – malā atkal paliks Mārtiņš Laksa. Paskatīsimies, kādus secinājumus katrs izdarījis, kāda ir spēles kvalitātes dinamika," "basket.lv" citē Bagatski. "Tāpat kā iepriekšējās pārbaudes spēlēs, arī cīņai ar Gruzijas izlasi speciāli negatavosimies. Jākoncentrējas uz savu sniegumu, jāuzlabo darbības kvalitāte gan katram atsevišķi, gan visai komandai kopā."

Latvijas izlases treneris norāda, ka "pieredzējušie gruzīnu līderi – NBA spēlējošais centrs Zaza Pačulija, Spānijā rūdītie Tornike Šengelija un Giorgijs Šermadini, Turcijā spēlējošie Viktors Sanikidze un Manučars Markoišvili – būs labi eksaminētāji". "Iepriekšējās tikšanās reizēs kvalifikācijas turnīrā 2012.gadā piekāpāmies spēļu galotnēs. Tagad viņu pusē būs ne tikai augumu pārsvars, bet arī karstums un skatītāju atbalsts. Pirmajā dienā pret Igauniju viņi izskatījās ļoti pārliecinoši. Centīsimies mājiniekiem sagādāt lielākas problēmas."

Kopš 1992.gada Latvijas un Gruzijas basketbola valstsvienības savā starpā spēlējušas septiņas reizes un bilance ir 3-4 (tai skaitā Eiropas čempionāta kvalifikācijā 2-2).

Atgādinām, ka Latvijas izlase savā pirmajā spēlē ar 63:82 zaudēja Itālijai, bet Gruzija ar 90:55 sagrāva Igauniju. Svētdien turnīra pēdējā dienā Latvija tiksies ar Gruziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!