Foto: F64
Rīgā septembrī gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra fanu zonā, kas atradīsies laukumā pie Brīvības pieminekļa, rīkotāji mēģinās radīt "Arēnas Rīga" atmosfēru.

Līdzjutēju zonā pie Brīvības pieminekļa būs uzstādīti divi 6x8 metrus lieli ekrāni, turklāt šajā vietā uzstāsies arī mūziķi.

"Ceram, ka visā pilsētā būs basketbola gaisotne, īpaši pie Brīvības pieminekļa, kur pulcēsies visi tie, kuri neatrodas arēnā. Ļoti ceru, ka pēc piecām spēļu dienām izlasi pavadīsim uz tālākiem sasniegumiem," fanu zonas atklāšanas pasākumā ceturtdien izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Pasākumus Brīvības pieminekļa fanu zonā vadīs Renārs Zeltiņš, kurš pavēstīja, ka rīkotāju mērķis būs lauzt stereotipus par basketbola skatīšanos.

"Šeit būs iespējams sajust arēnas atmosfēru, uzstāsies arī mūziķi. Mēģināsim panākt sestā spēlētāja efektu un iedvesmot cilvēkus," sacīja Zeltiņš.

"Latvijai ir vajadzīgi lieli pasākumi, jo tas kā magnēts piesaista tūristus," pauda aviokompānijas "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. "Pēc Eiropas čempionāta apakšgrupu posma noslēguma Rīgā "airBaltic" ar čarterreisu visas četras komandas, kas iekļūs izslēgšanas spēlēs, nogādās uz Francijas pilsētu Lilli. Cerams, starp tām būs arī Latvijas izlase."

Tikmēr alus darītavas "Aldaris" mārketinga vadītāja Aiga Dzene prognozēja, ka fanu aktivitātes Rīgā izmantos aptuveni 20 000 līdzjutēju, turklāt uzņēmums īpaši izvēlētos bāros izveidos zonas citu valstu atbalstītājiem.

Tāpat Eiropas čempionāta vajadzībām nodotas 16 "Škoda" automašīnas.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā līdzīga fanu zona tika atklāta tirdzniecības centrā "Spice". "Sportland" basketbola fanu zona tika ierīkota pie "Spices" Informācijas centra pirmajā stāvā.

Eiropas čempionāts šogad risināsies četrās valstīs, un priekšsacīkstēs viena no grupām visas spēles aizvadīs "Arēnā Rīga". Kopā ar Latvijas izlasi par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā cīnīsies Lietuva, Igaunija, Beļģija, Čehija un Ukraina.

Grupas spēles notiks no 5. līdz 10.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!