Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) apstādinājusi visu Krievijas izlašu dalību starptautiskās sacensībās, paziņojusi Krievijas Basketbola federācijas vadība.

Iemesls bargajām sankcijām ir valsts iejaukšanās Krievijas Basketbola federācijas darbā.

Tādējādi apdraudēta Krievijas izlases dalība septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā, kurā ritēs arī cīņa par tikšanu uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

"Saņemta FIBA vēstule, kura teikts, ka mūsu izlases atstādinātas no starptautiskām sacensībām dēļ visiem šiem skandāliem, kas notiek pēdējā laikā. Šobrīd FIBA biedru sastāvā vairs nav Krievijas. Tagad mums visiem kopā jādomā, kā izķepuroties no šīs situācijas. Visiem – Krievijas Basketbola federācijai, Sporta ministrijai, Krievijas olimpiskajai komitejai," Krievijas mediji citē KBF goda prezidentu Sergeju Černovu.

FIBA lēmums stājies spēkā nekavējoties, taču Krievijas izlasēm ļauts pabeigt turnīrus, kuros tās šobrīd startē. Tas attiecas uz Krievijas U-18 puišu izlasi un Krievijas U-18 meiteņu izlasi, kurai sacensības sāksies jau tuvākajās dienās. Par pārējiem startiem citos turnīros, arī "Eurobasket 2015", jautājums tiks skatīts vēlāk, bet šobrīd Krievijai ir liegta dalība Eiropas U-16 čempionātos puišiem un meitenēm, kā arī "Eurobasket 2015", skaidro FIBA.

Neskaidrība un bardaks KBF rindās ir jau kopš 2013. gada augusta, kad organizācijas ārkārtas konferencē par jauno KBF prezidenti ievēlēja Jūliju Aleksejevu. Tomēr viņas ievēlēšanu atcēla Krievijas Presņas rajona tiesa. Savukārt šī gada 18. jūnijā Maskavas apgabala tiesa atcēla visus KBF ārkārtas konferencē pieņemtos lēmumus, prasības iesniedzējs bija Permas apgabala basketbola federācija.

Nesen notikušajā 2010. gadā ievēlētās KBF izpildkomitejas ārkārtas sēdē nolemts, ka ārkārtas prezidenta vēlēšanas jāveic 25. augustā. Viens no potenciālajiem kandidātiem uz amatu ir bijušais Krievijas izlases līderis Andrejs Kiriļenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!