Foto: Ģirts Gertsons

Latviešu talants Kristaps Porziņģis piektdien viesojies Latvijas valstsvienības treniņā.

Porziņģis sveicināja basketbolistus un parakstījis kreklu ar novēlējumu izlasei.

Izlases basketbolisti turpina gatavošanos Eiropas čempionātam, kas no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Izlases pārbaudes spēļu seriālu ievadīs trīs komandu turnīrs "Arēnā Rīga" no 7. līdz 9. augustam, kad bez mājiniekiem tajā piedalīsies arī Polija un Slovēnija.

No 14. līdz 16. augustam Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Tbilisi, spēlējot ar Gruzijas, Itālijas un Igaunijas izlasēm, bet nedēļu vēlāk latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.

Pēc tam 29. augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Jau vēstīts, ka Kristaps Porziņģis oficiāli noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas "Knicks". Šī gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģis tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru. Izvēlēšanās pirmajā kārtā spēlētājam garantē automātisku līgumu, tomēr pirms tam bija jāizpērk Porziņģa līgums no Spānijas čempionāta komandas "Sevilla", ko turklāt daļēji spēlētājam nācās veikt par savu naudu.

Spēlētājam ir garantēts divu gadu līgums ar iespēju tos pagarināt uz trešo un ceturto sezonu. Porziņģim pienāksies aptuveni 8,5 miljoni dolāru (7,7 miljoni eiro), taču, ja Porziņģis vēlāk pagarinās vienošanos arī par trešo un ceturto sezonu, viņš kopā saņems ap 18,6 miljoniem dolāru (16,8 miljonus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!