Foto: DELFI
Negaidīti pārliecinošu uzvaru Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra otrā posma ieskaņā ceturtdien izcīnīja Horvātijas izlase, kas F grupas cīņā ar 88:63 (17:11, 22:9, 24:18, 25:25) sagrāva Somiju.

Horvātijai tā bija otrā uzvara trīs spēlēs otrā posma vērtējumā, bet somi piedzīvoja otro zaudējumu un samazināja savas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Somija pirmajā posmā pārsteidza daudzus, gūstot četras uzvaras un piedzīvojot tikai vienu zaudējumu, tomēr otrā posma ieskaņā somi neko nespēja pretstatīt Horvātijas uzbrukumam. Somijas komandas "lūzums" notika pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās sākumā. Vairāk nekā septiņu minūšu laikā somi nespēja gūt nevienu punktu, bet horvāti pēc izrāviena 16:0 no 9:11 panāca 25:12. Turpinājumā Somija tā arī nespēja izrādīt nekādu pretestību un saasināt cīņu, piedzīvojot sagrāvi.

Horvātijas izlases rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Damjans Rudežs, kuram šī bija rezultatīvākā spēle valstsvienībā karjerā, bet 15 punktus guva Bojans Bogdanovičs. Somijas izlases rindās tikai Šons Hafs spēja sasniegt 10 punktu robežu, bet to pārsniegt nevienam tā arī neizdevās.

$d_id=93; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!