Foto: F64
2015.gada Eiropas basketbola čempionāta pirmajā spēlē D grupā Čehijas izlase ar rezultātu 88:57 (18:9, 25:15, 21:11, 16:22) pārspēja Igaunijas valstsvienību.

Čehijas izlasē 16 punktus guva Jans Veselijs, 14 punktus pievienoja Bleiks Šilbs, bet 11 punkti Davida Jelineka kontā. Igaunijas izlasē Sīms Sanders Vene guva 16 punktus, kamēr Rains Veidemans sameta 10 punktus.

Līdzīga cīņa ritēja tikai pašā mača sākumā, bet pirmās ceturtdaļas beigām čehi izvirzījās vadībā – 18:9. Turpinājumā čehi uzņēma apgriezienu un savu pārsvaru tikai palielināja. Otrā puslaika sākumā čehi ieguva pat 30 punktu pārsvaru, bet tad laukumā nāca rezervisti. Atlikušajā laikā komandas spēlēja diezgan brīvi, un mačs noslēdzās ar rezultātu 80:57.

Čehijas izlases līderis Jans Veselijs pēc spēles atzina: "Bijām labi sagatavojušies. Neļāvām viņiem mest tālmetienus, kas bija svarīgākais moments spēlē."

Tikmēr Igaunijas izlases galvenais treneris Tīts Soks sacīja, ka čehi lieliski izmantoja savu auguma pārsvaru. "Pirmā spēle vienmēr ir svarīga. Pirmās piecas minūtes bija līdzīgas, bet tad čehi sāka spēlēt ar garo sastāvu un mums nekas vairs neizdevās. Viņi ieguva pārliecību un piespieda mūs kļūdīties. Mums jāmēģina tikt pie brīviem metieniem," sacīja Soks.

$duelID=15;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!