Foto: LETA
Latvijas basketbola izlase 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta mačā trešdien ar rezultātu 74:75 piekāpās Ukrainas valstsvienībai, nespējot priekšlaicīgi nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

Latvijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Dairis Bertāns, kurš guva 17 punktus, 13 punktus pievienoja Kaspars Bērziņš, 12 punkti Jānim Blūmam, bet 11 punktus sameta Kristaps Janičenoks. Ukrainas izlasē Kirilo Fesenko izcēlās ar 21 punktu un 10 atlēkušajām bumbām, bet Oleksandrs Ļipovijs guva 15 punktus.

Latvijas izlasei izdevās spēli sākt ar septiņu punktu izrāvienu, kuru izdevās noturēt līdz pirmās ceturtdaļas beigām Ukrainas izlase pēc tam prata izlīdzināt spēles gaitu, kamēr Latvijas izlases uzbrukums pamatīgi "iestrēga". Turpinājumā cīņas gaita bija līdzīga un puslaiks noslēdzās ar 39:38.

Otrajā puslaikā Ukrainas izlase izvirzījās vadībā, iegūstot piecu punktu pārsvaru, tomēr Latvijas izlase atspēlējās un trešdaļas beigās bija vadībā ar 62:60. Mača galotne bija ļoti saspringta. Cīņa ritēja punkts punktā, tomēr Ukrainas basketbolistiem pēdējās sekundēs izdevās izvirzīties vadībā ar soda metieniem. Bertāns pēdējā uzbrukumā gandrīz pazaudēja bumbu, bet Janičenoks netrāpīja pustālo.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

$duelID=97;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!