Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase, turpinot gatavošanos "Eurobasket 2017" turnīram, sestdien "Arēnā Rīga" principiālā pārbaudes spēlē ar 87:77 (20:12, 25:20, 20:24, 22:21) pieveica Lietuvas valstsvienību.

Latvijas izlasei tā bija tikai septītā uzvara abu komandu Baltijas derbiju vēsturē.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dāvis Bertāns, "double double" (16 punkti+10 atlēkušās bumbas) Kristapa Porziņģa kontā, Dairis Bertāns guva 13 punktus, bet 11 punktus guva Jānis Timma. Lietuvas izlases sastāvā 16 punktus guva Luks Lekavičs, bet 14 punktus - Mindaugs Kuzminsks.

Lietuvas izlase visa mača gaitā tikai pirmajā ceturtdaļā bija vadībā, bet sākot no spēles piektās minūtes notikumus laukumā diktēja Latvijas izlase. Trešās ceturtdaļas sākumā Latvijai bija 16 punktu pārsvars (48:32), bet to neizdevās noturēt.

Lietuvas izlase četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Lekaviča tālmetiena pietuvojās līdz 70:72, bet Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska paņemtais minūtes pārtraukums mājiniekiem nāca par labu. Uzreiz pēc tā svarīgu tālmetienu realizēja Timma, vēlāk savu vienīgo tālmetienu spēlē realizēja Porziņģis, kas praktiski salauza dienvidu kaimiņu pretestību. Pēdējās divās minūtēs Latvijas izlase nepielaida pretiniekus tuvāk, nosargājot uzvaru principiālajā Baltijas duelī.

Latvijas izlase nākamo pārbaudes spēli aizvadīs jau svētdienas vakarā, kad "Arēnā Rīga" tiksies ar Rumāniju. Piektdien rumāņi cieta smagu sagrāvi spēlē pret Lietuvu - 64:97.

Latvijas izlasei nedaudz mainījies treniņa plāns pirms paša Eiropas čempionāta finālturnīra. 22. augustā Latvija viesos tiksies ar Ukrainu, bet 24. augustā "Arēnā Rīga" pēdējā pārbaudes mačā Bagatska vadītā Latvijas izlase tiksies ar Čehiju.

"Eruobasket 2017" no 31.augusta līdz 17.septembrim notiks četrās valstīs. Latvijas izlase priekšsacīkstēs spēlēs Stambulas grupā, kurā vēl būs Rio olimpisko spēļu sudraba medaļniece Serbija, mājiniece Turcija, Krievija, Beļģija un Lielbritānija.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!