Foto: DELFI
Latvijas basketbola izlase piektdien, 4. augustā, Klaipēdā pārbaudes turnīra pusfināla spēlē ar rezultātu 69:73 (17:15, 22:18, 13:22, 17:18) piekāpās Gruzijas valstsvienībai, neiekļūstot finālā.

Sestdien Latvijas izlase Klaipēdā aizvadīs vēl vienu maču, spēkojoties
ar Polijas valstsvienību. Poļi piektdien ar 58:59 zaudēja mājiniecei Lietuvai.

Kļūdām un neprecīzu metienu pārbagātā spēlē pirmajā puslaikā labāki bija Latvijas basketbolisti, iegūstot pat vairāk nekā 10 punktu pārsvaru. Tomēr to palielināt neizdevās, bet pēc neveiksmīgas trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja vadību mačā.

Lai gan Gruzija nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām ieguva piecus punktu pārsvaru un to varēja palielināt, Latvija saasināja cīņu un varēja izgklābties. Sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Latvija zaudēja ar trīs punktiem, Dairis Bertāns ieguva tiesības izpildīt trīs soda metienus. Taču viņš kļūdījās pirmajā "sodiņā", trešo meta speciāli garām, cerot uz atlēkušo bumbu. To izcīnīja Gruzija, kas pārsvaru pēdējās sekundēs neizlaida.

Latvijas komandā 23 punktus guva Dairis Bertāns, bet 11 punktus - Kristaps Janičenoks. Gruzijai rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Griogi Šermadini, kurš izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas. Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva Tornika Šengelija, bet 12 punktus - George Cincadze.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!