Foto: DELFI
Serbija basketbola izlase, kas Eiropas čempionātā būs pirmā Latvijas izlases pretiniece, pārbaudes turnīra Akropolē pirmajā spēlē ar rezultātu 73:65 pārspēja Itālijas valstsvienību.

Serbijas izlases labā aizvadītajā mačā 21 punktu guva 222 centimetrus garais centra spēlētājs Bobans Marjanovičs, 12 punktus pievienoja Vladimirs Vučičs, bet 10 punktus pievienoja Bogdans Bogdanovičs. Itālijas izlases rindās 20 punktus guva Marko Belinelli.

Cita Latvijas valstsvienības pretiniece Eiropas čempionātā Beļģija ar 72:88 piekāpās Spānijas izlasei, kas jau nosaukusi savu sastāvu uz "Eurobasket 2017". Beļģijai 14 punktus guva Johans Tabū, bet 12 punktus pievienoja Pjērs-Antuāns Žilē. Spānijai ar 20 punktiem izcēlās Villijs Ernangomess, bet 14 punktus pievienoja viņa brālis Huančo Ernangomess.

Latvija, Serbija un Beļģija "Eurobasket 2017" turnīrā spēlēs D grupā ar Krieviju, Turciju un Lielbritāniju.

Pārbaudes spēli trešdien aizvadīja arī Lietuvas izlase, kas Šauļos bez lielām problēmām ar 84:62 (27:15, 25:12, 14:23, 18:12) uzvarēja Islandes valstsvienību. Lietuviešiem Mindaugs Kuzminsks guva 17 punktus, realizējot abus divpunktu metienus, divus no trijiem tālmetieniem un visus septiņus soda metienus. Vēl uzvarētājiem 16 punktus guva Martins Gecevičs, Jons Valančūns guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Mants Kalnietis guva 11 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Lietuvas izlasei tā bija priekšpēdējā pārbaude pirms došanās uz "Eurobasket 2017". Savu pēdējo maču pirms Eiropas čempionāta lietuvieši aizvadīs piektdien, Viļņā uzņemot pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!