Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas izlases galvenais treneris Kriss Flemings paziņojis valstsvienības sastāvu "Eurobasket 2015" turnīram, un komandas sastāvā galvenās lomas spēlēs Dirks Novickis un Deniss Šrēders.

Pēdējais, kurš tika atskaitīts no Vācijas izlases, bija Akīms Vargass. "Ļoti novērtēju Akīma sniegumu, viņš ir puisis ar priekšzīmīgu attieksmi, taču beigu beigās man nācās pieņemt lēmumu, lai gan tas bija patiešām neērts," sacīja treneris.

Novickim iepriekšējais turnīrs Vācijas izlases kreklā bija "Eurobasket 2011", bet pēc tam viņš paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā. Tagad Dalasas "Mavericks" spēlētājs atgriezies, lai Berlīnē notiekošajā grupu turnīrā palīdzētu savai komandai.

Šrēderam aizvadītā sezona NBA klubā Atlantas "Hawks" bija ļoti veiksmīga un viņam paredzēta svarīga loma komandas spēlē. Vēl ar NBA klubu Jūtas "Jazz" šajā vasarā līgumu noslēdza Tibors Pleiss. Ziemeļamerikā spēlē arī Maodo Lo, kurš spēlē Kolumbijas Universitātē NCAA čempionātā, savukārt Spānijas klubu "CAI Zaragoza" pārstāv Robins Benzings.

Pārējie izlases spēlētāji ir no Vācijas bundeslīgas čempionāta - Heiko Šafarciks, Antons Gavels, Pauls Zipsers (visi – Minhenes "Bayern") , Karstens Tada (Bambergas "Brose Baskets"), Nīlss Gifajs, Alekss Kings (abi Berlīnes "Alba), Johaness Foigtmans (Frankfurtes "Skyliners),

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!