Foto: DELFI
Polijas un Horvātijas vīriešu basketbola izlases veikušas izmaiņas savos sastāvos pirms 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra.

Polijas izlases galvenais treneris Maiks Teilors jau bija paziņojis valstsvienības sastāvu dalībai "Eurobasket 2015", tomēr pēc turnīra Vācijā, kurā spēlēja arī Latvija, nolemts veikt vienu izmaiņu. Tagad no Polijas sastāva svītrots Dardans Beriša, bet viņa vietā iekļauts Roberts Skibņevskis.

"Mēs no viņa gaidījām spēlēšanu citā pozīcijā, taču redzējām, ka viņš šajā lomā nespēj iejusties. Man ar viņu bija ļoti konstruktīva saruna un nolēmām, ka Polijas izlases interesēs būs piesaistīt savādāka tipa aizsargu, tāpēc veikta šī izmaiņa," saka Teilors.

27 gadus vecais Beriša bija viens no Polijas izlases līderiem "Eurobasket 2011", kad vidēji spēlē guva 13,2 punktus un izdarīja 2,8 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Horvātijas izlases galvenais treneris Velimirs Perasovičs kandidātu pulkā veicis piespiedu naturalizēto spēlētāju maiņu, jo savainojumu guvis Olivers Lafajets. Viņa vietā kandidātu pulkā atgriezies cits "horvāts" Dontaje Dreipers.

"Eurobasket 2015" priekšsacīkstēs Polija spēlēs Monpeljē grupā, kur tās pretinieces būs mājiniece Francija, Bosnija un Hercegovina, Krievija, Izraēla un Somija. Savukārt Horvātija savās mājās Zagrebā spēlēs pret Gruziju, Nīderlandi, Maķedoniju, Grieķiju un Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!