Foto: AFP/Scanpix
2015.gada Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālu svētdien sasniedza Serbijas izlase, kas ar rezultātu 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17) pārspēja Somijas valstsvienību.

Serbijas izlasei šī bija sestā uzvara sešās "Eurobasket 2015" spēlēs, jo grupu turnīrā tā arī netika uzvarēta.

Serbijas izlasē rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Miroslavs Raduļica, bet 19 punktus un 14 atlēkušās bumbas Nemanjas Bjelicas kontā. Milošs Teodosičs pievienoja astoņus punktus un deviņas piespēles. Sasu Salins bija rezultatīvākais spēlētājs Somijas izlasē ar 26 punktiem, bet Džamārs Vilsons sameta 15 punktus.

Somijas izlase spēli iesāka nedaudz veiksmīgāk, iegūstot septiņu punktu pārsvaru, taču Serbija ceturtdaļas beigās pietuvojās līdz viena punkta deficītam. Somijas basketbolistiem vēlreiz izdevās atrauties piecu punktu atstatumā, taču Serbija drīz izlīdzināja rezultātu (41:41). Puslaika noslēgumā serbi pēc neliela izrāviena ieguva piecu punktu pārsvaru, kuru arī nosargāja – 48:43.

Somija trešajā ceturtdaļā turējās pāris punktu attālumā no pretiniekiem, bet, sākoties mača pēdējām desmit minūtēm, Serbija atrāvās un panāca 89:70. Līdz mača beigām šis deficīts samazinājās, taču mača uzvarētājs vairs nemainījās.

$duelID=139;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!