Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no Francijas čempionāta spēcīgākajiem klubiem "AC Monaco" parakstījuši līgumu ar Lietuvas junioru izlases pussargu Edgaru Utku, informē Lietuvas Futbola federācija (LFF).

Līgumu ar 17 gadus veco lietuviešu futbolistu "AC Monaco" noslēguši uz diviem ar pusi gadiem, un savu karjeru klubā viņš iesāks junioru komandā. Uzaicinājums pievienoties vienam no prestižākajiem Eiropas futbola klubiem esot bijis negaidīts, taču patīkams.

"Ļoti priecājos, kad uzzināju par ielūgumu, jo "AC Monaco" ir viens no spēcīgākajiem klubiem," LFF mājas lapā citēts Utks. "Man nebija jādomā divreiz, lai piekristu. Treniņi šai klubā ir diezgan smagi prasa augstu koncentrāciju un atdevi. Salīdzinot ar Lietuvu, ir daudz atšķirīgā – daudz ātrāka spēle ar bumbu, augstāks spēles temps un smagāki mači. Pagaidām trenēšos kopā ar U-19 komandu, bet darīšu visu, lai iekļūtu dublieru sastāvā."

Par sadarbību ar Utku Monako klubs izlēma pēc viņa pārbaudes pagājušā gada vasarā.

Radviliškos dzimušais Utks ir palīdzējis visu vecumu Lietuvas izlasēm, ar U1-7 un U-18 komandu piedalījies Eiropas čempionāta kvalifikācijā un spēlējis dažādos starptautiskos turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!