Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases futbolists Aleksandrs Cauņa, kurš otrdien spēlē pret Gruziju kompensācijas laikā panāca neizšķirtu 1:1, pēc spēles piekrita, ka viņam izdevies ļoti labs sitiens.

Foto galerija

"Necerēju, bet sanāca ļoti labi," pēc spēles žurnālistiem atzina Cauņa, kurš pirmajā kompensācijas minūtē no 14 metriem guva skaistus vārtus, izglābjot Latvijas izlasi no zaudējuma. Cauņam bumbu labi ar galvu pasitis Kaspars Gorkšs, kurš gan pēc spēles vārtu guvējam atzinis, ka mēģinājis darīt tā, lai bumba kristu zemāk, taču viss vienalga sanācis lieliski, priecīgs bija vārtu guvējs. "Labi trāpīju pa bumbu, izdevās labs sitiens un sanāca, ka trāpīju vārtos," par epizodi spēles izskaņā pastāstīja Cauņa.

Futbolists tomēr uzsvēra, ka komandas mērķis bijis izcīnīt trīs punktus, tādēļ pēc spēles ģērbtuvēs nevienam eiforijas nav bijis, taču arī degunu neviens nenokāra, jo neizšķirts ir labāks par zaudējumu, it īpaši, ja komanda nospēlējusi labāk nekā iepriekšējos mačus, sprieda Cauņa.

"Ar katru spēli, manuprāt, progresējam. Pret Horvātiju bija 0:3 un slikta spēle, pret Maltu izcīnījām grūtu uzvaru, Grieķijai zaudējām, taču spēlējām pārliecinošāk. Pret Gruziju mēs vairāk turējām bumbu. Pēc četrām spēlēm mums ir četri punkti un mēs turpinām cīņu grupā," uzskata futbolists.

Ielaistie vārti bijusi nesaprašanās aizsardzībā, jo pēc tam, kad bumba otro reizi iesista Latvijas izlases soda laukumā, pie tālā vārtu staba pretinieks palicis viens pats.

Cauņam paticis, ka vajadzējis spēlēt kā izvirzītajam pussargam jeb uzreiz aiz uzbrucēja Artjoma Rudņeva, jo šajā pozīcijā viņam spēle sokoties labāk. "Arī treneris teica, ka tā ir mana pozīcija," piebilda spēlētājs.

Gruzijas izlase Latvijas izlases pussargu nav pārsteigusi, un viņš no tās gaidījis pat vairāk, ka tā centīsies kontrolēt bumbu, taču gruzīni spēlējuši netipiski mierīgi. Ar savu individuālo tehniku Caiņu pārsteidzis tikai pretinieku jaunākais spēlētājs 18 gadu nesen nosvinējušais Jano Ananidze. Liela daļa gruzīnu futbolistu spēlē augstāka līmeņa klubos nekā Latvijas izlases spēlētāji, taču ar disciplinētu Latvijas izlases spēli to nevarējis just, Cauņa norādīja, ka visa komanda spēlējusi līmenī.

Jau ziņots, ka Latvijas un Gruzijas izlases 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēli "Skonto" stadionā beidza ar neizšķirtu 1:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!