Foto: LETA

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksejs Višņakovs karjeru turpinās Moldovas ceturtajā spēcīgākajā klubā Kišiņevas "Zimbru", kas šosezon sasniedzis UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtu.

Pašlaik 30 gadus vecais futbolists "Zimbru" komandā trenējas jau ilgāku laiku, bet tagad abas puses noslēgušas pilnvērtīgu līgumu. Pats Višņakovs izcēlis, ka vienība var lepoties ar gados jaunu un ambiciozu sastāvu.

Pagājušo sezonu vecākais no brāļiem Višņakoviem pabeidza Polijas komandā Lodzas "Widzew", kuru pārstāv arī rezultatīvais uzbrucējs Eduards Višņakovs. Lodzas klubs zaudēja vietu valsts augstākajā līgā, kas licis Aleksejam to pamest, kamēr Eduards tajā par spīti interesei no Vācijas bundeslīgas čempionāta komandām spēlē joprojām.

Tāpat pagājušajā sezonā A.Višņakovs kādu laiku spēlēja Latvijas klubā Jūrmalas "Spartaks", kuru trenēja tagadējais "Zimbru" komandas galvenais treneris Oļegs Kubarevs no Baltkrievijas.

A.Višņakovs ir "Skonto" kluba audzēknis un šīs komandas pamatsastāvā spēlēja no 2003. līdz 2008.gadam, bet 2009.gada februārī viņš parakstīja divu gadu līgumu ar "Ventspils" vienību. 2011.gada janvārī A.Višņakovs noslēdza divu ar pusi gadu līgumu ar Krievijas premjerlīgas komandu Naļčikas "Spartak", tomēr pēc treneru maiņas klubs un spēlētājs nespēja vienoties par sadarbību. Pēc tam futbolists devās uz Polijas vienību "Cracovia", bet pēcāk spēlēja arī Krievijas pirmās līgas vienībā Kaļiņingradas "Baltika".

Latvijas izlasē pussargs aizvadījis 53 spēles, gūstot septiņus vārtus.

"Zimbru" komanda pēdējo no līdz šim astoņiem iegūtajiem Moldovas čempiona tituliem izcīnīja 2000.gadā, bet šogad līdztekus ceturtajai vietai čempionātā sesto reizi uzvarēja valsts kausa izcīņas turnīrā. Tas vienībai devis iespēju spēkoties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kur tās pretiniece izšķirošajā kārtā par vietu grupu turnīrā būs Grieķijas komanda Saloniku PAOK.

Moldovas čempionātā pašlaik spēlē arī Latvijas izlases pussargs Andrejs Kovaļovs, kurš pārstāv Kišiņevas "Dacia" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!