Foto: Publicitātes attēli

Lietuvas Futbola federācija, Latvijas Futbola federācija un Igaunijas Futbola asociācija apstiprinājušas Eiropas vecākā starptautiskā turnīra - 2016. gada Baltijas Kausa izcīņas - spēļu norises vietas, kā arī turnīra logo, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā ziņots iepriekš, Baltijas kausa izcīņas spēles šogad no 29. maija līdz 4. jūnijam risināsies pēc jauna formāta pa vienai spēlei trijās Baltijas valstīs pēc kārtas.

Triju Baltijas valstu federāciju iepriekšējā vienošanās paredz, ka turpmāk Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgie futbola svētki notiks "Baltijas futbola nedēļas" ietvaros, kur pirmā spēle risināsies nominālo turnīra saimnieku laukumā. Tā kā rotācijas kārtībā 2016. gada Baltijas kausa izcīņai sākotnēji bija jānotiek Lietuvā, tad tieši Lietuvas izlase turnīra atklāšanas spēlēs savā laukumā uzņems Igauniju.

Tā kā turnīrs šogad notiks bez Somijas līdzdalības, bija nepieciešams radīt jaunu turnīra logo. Visas trīs federācijas kopīgi vienojās saglabāt 2014. gadā publiskā sabiedrības kampaņā radīto logo ar vairoga tēmu, vienlaikus tā dizainā adaptējot triju turnīra dalībnieku – valstu karogus un izceļot sacensību nosaukumu "Baltijas kauss".

2016. gada Baltijas kausa izcīņa tiks atklāta 28. maijā Klaipēdā ar spēli starp Lietuvas un Igaunijas U-21 futbola izlasēm, tikmēr šo valstu nacionālās izlases tiksies dienu vēlāk. Latvijas U-21 futbola izlase savu pirmo maču Baltijas kausa izcīņā šogad aizvadīs Jelgavā, savukārt Latvijas nacionālā futbola izlase kā pašreizējie trofejas īpašnieki turnīra pirmajā mačā lietuviešus uzņems 2014. gada fināla norises vietā – stadionā "Daugava", Liepājā. Turnīra noslēdzošās spēles risināsies Igaunijā, kas ir pieteikusi Pērnavu kā potenciālo spēļu norises vietu, bet ar piebildi, ka galīgais saskaņojums par Igaunijas – Latvijas maču norises vietu būs pieņems maijā.

DatumsLaiksNorises vietaSaimniekiSpēle
28. maijs18:00Klaipēdas mākslīgā seguma laukums (blakus Klaipėdas pilsētas stadionam)Lietuvas FFLIETUVA – IGAUNIJA (U-21)
29. maijs16:00Klaipēdas pilsētas stadionsLietuvas FFLIETUVA – IGAUNIJA (nac.)
31. maijs18:00Zemgales Olimpiskais centrs, JelgavaLatvijas FFLATVIJA – LIETUVA (U-21)
1.jūnijs19:30stadions "Daugava", LiepājaLatvijas FFLATVIJA – LIETUVA (nac.)
3.jūnijs18:00*Vāndra pilsētas stadions*Igaunijas FFIGAUNIJA – LATVIJA (U-21)
4.jūnijs19:00*Pērnavas pilsētas stadions*Igaunijas FFIGAUNIJA – LATVIJA (nac.)

*provizoriskā spēles norises vieta un laiks, galīgais saskaņojums būs maijā no Igaunijas Futbola asociācijas puses

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!