Foto: Reuters/Scanpix
"Barcelona" futbolisti Spānijas čempionāta mačā septītās kārtas mačā svētdien negaidīti ar rezultātu 3:4 (0:3) piekāpās Vigo "Celta" komandai, neizmantojot iespēju kļūt par kopvērtējuma līderi.

"Celta" futbolisti, kuri pirmajās četrās kārtās bija nopelnījuši vienu punktu par neizšķirtu, tagad izcīnījuši trešo uzvaru pēc kārtas.

Spēles rezultātu 22. minūtē atklāja mājinieku uzbrucējs Pione Sisto, kurš no asa leņķa pārspēja Barselonas vārtsargu Marku Andrē ter Štēgenu. Deviņas minūtes vēlāk pēc ātra uzbrukuma Jago Aspass dubultoja mājinieku pārsvaru, bet divas minūtes vēlāk Barselonas komandas aizsargs Žeremī Matjē neveiksmīgi iesita bumbu savos vārtos.

Otrā puslaika 13. minūtē "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē vienus vārtus atguva, bet sešas minūtes vēlāk Neimars realizēja 11 metru soda sitienu. Tiesa, otrā puslaika vidū čīliešu pussargs Pavlo Pedro Ernandess pēc ļoti rupjas ter Štēgena kļūdas atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Pikē, sitot ar galvu, guva trešos vārtus viesu labā. Mača beigās barselonieši metās atspēlēties, taču Neimara un Pikē sistās bumbas lidoja garām vārtiem, tādējādi "Barcelona" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:4.

Tikmēr Madrides "Real" svētdien septītās kārtas mačā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Eibar" komandu.

Līdz ar to madridieši ceturto maču pēc kārtas nospēlēja neizšķirti. Pirms tam "Real" cīnījās 1:1 ar "Villarreal", bet pēc nospēlēja 2:2 ar "Las Palmas". Savukārt UEFA Čempionu līgā Madrides klubs otrdien nospēlēja 2:2 ar Vācijas bundeslīgas komandu Dortmundes "Borussia".

Svētdien notikušajā mačā spēles rezultātu sestajā minūtē atklāja "Eibar" pussargs Frans Riko, bet 11 minūtes vēlāk velsietis Garets Beils panāca izlīdzinājumu. Tiesa, tie arī bija vienīgie vārti šajā duelī un komandas spēli noslēdza ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Tikmēr pie uzvaras tika viena no "Real" tuvākajām sekotājām Madrides "Atletico", kas viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja " Valencia" vienību.

Uzvarētājiem vārtus guva Antuāns Grīzmans un Kevins Gameiro.

Zīmīgi, ka šajā spēlē "Atletico" nerealizēja divas "pendeles". Gan Grīzamana, gan Gavi 11 metru soda sitienus atvairīja "Valencia" vārtsargs Djēgu Alvešs.

Tikmēr iespēju pievienoties kopvērtējuma līderēm neizmantoja Bilbao "Athletic", kas pamatlaika pēdējās desmit minūtēs ielaida divus vārtus un ar rezultātu 1:2 (1:0) piekāpās "Malaga" komandai. Tāpat līderu trio nepievienojās arī "Villarreal", kas viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Barselonas "Espanyol".

"Sevilla" futbolisti sestdien svinēja uzvaru Spānijas čempionāta spēlē. "Sevilla" ar rezultātu 2:1 (0:0) savā laukumā pārspēja "Alaves" vienību.

Abus vārtus Seviljas komandas labā guva uzbrucējs Visams ben Jeders, bet pretiniekiem izcēlās aizsargs Viktors Lagvardija.

Tikmēr pie trešās uzvaras šosezon tikusi turnīra debitante Leganesas "Deportivo", kas sestdien ar 1:0 (0:0) viesos uzvarēja "Granada" futbolistus. Uzvaras vārtus Leganesas komandas labā guva Aleksandrs Šimanovskis.

Vēl vienā sestdienas mačā "Las Palmas" viesos izrāva neizšķirtu 2:2 (0:2) pret "Osasuna" komandu. Par viesu galveno varoni kļuva Davis Garsija, kurš neizšķirtu izrāva kompensācijas laika pirmajā minūtē.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pa 15 punktiem guvušas "Real" un "Atletico" komandas, bet par punktu mazāk ir "Sevilla" komandai. Tikmēr 13 punkti ir "Barcelona" un "Villarreal" kontā, bet sestajā vietā ar 12 punktiem atrodas "Athletic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!