Foto: EPA/LETA
Vienā no prestižākajiem klubu futbola dueļiem pasaulē "El Clasico", kurā tiekas divas slavenākās un spēcīgākās Spānijas komandas, "Barcelona" ar 5:0 (2:0) pirmdienas vakarā savā laukumā sagrāva Madrides "Real".

Jau pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:0 mājinieku labā – vārtus guva Čavi Ernandess un Pedro Rodrigess. Taču graujošas Madrides klubam izrādījās arī otrā puslaika pirmās 12 minūtes, kuru laikā "Real" zaudēja divus vārtus. Abas reizes precīzs bija Davids Vilja.

Uzvaras punktu šim mačam pielika Hefrens spēles 91. minūtē, panākot jau 5:0.

Līdz ar to "Barcelona" ne tikai sagādāja Madrides "Real" pirmo zaudējumu šosezon Spānijas meistarsacīkstēs un oficiālajās spēlēs kopumā, bet arī pārņēma vadību Spānijas čempionāta kopvērtējumā. "Barcelona" ir 34 punkti, kamēr Madrides par diviem punktiem mazāk un otrā vieta.

"Barcelona" tagad ir uzvarējusi pēdējos piecos "El Clasico" pēc kārtas. Pēdējo reizi Madrides "Real" Katalonijas klubu pieveica 2008. gada maijā, taču kopumā madridieši bijuši veiksmīgāki  – viņi "El Clasico" uzvarējuši 68 reizes. "Barcelona" uzvaru svinējusi 64 spēlēs, ieskaitot šo, bet 30 reizes mačs beidzies neizšķirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!