Foto: AP/Scanpix

Spēcīgās vienības "Barcelona", Madrides "Atletico" un Madrides "Real" sestdien tika pie pārliecinošiem panākumiem Spānijas futbola čempionāta sestajā kārtā.

Sezonu lieliski uzsākusī "Barcelona" savā laukumā ar 6:0 (3:0) sagrāva "Granada" klubu.

Jau pirmajā puslaikā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, kad pretinieku vārtsargu divreiz pārspēja talantīgais brazīlietis Neimars, bet reizi - horvātu pussargs Ivans Rakitičs. Cīņas gaita nemainījās arī otrajā mača daļā, Neimaram gūstot trešos vārtus spēlē, bet divreiz izceļoties arī "Barcelona" vienības talismanam argentīnietim Lionelam Mesi.

Mesi šajā mačā izdevies sasniegt 400 gūto vārtu robežu savā profesionālajā karjerā.

Citā spēlē čempionvienība "Atletico" ar 4:0 (2:0) principiālā spēlē apspēlēja "Sevilla" komandu.

Cīņas 19.minūtē rezultātu uz tablo atklāja pussargs Koke, bet pirmā puslaika izskaņā rezultātu dubultoja 19 gadus vecais Sauls Nigess. Otrajā puslaikā čempioni pēc Raula Garsijas un Raula Himenesa sitieniem guva vēl divus vārtus, izcīnot drošu uzvaru pret vienu no tabulas augšdaļas vienībām.

"Sevilla" komandai tas bija pirmais zaudējums jaunajā sezonā.

Tikmēr rezultatīvi spēles "Real" rindās turpina aizvadīt portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš sestdien atzīmējās ar kārtējiem vārtiem jaunajā sezonā, palīdzot Madrides komandai izbraukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēt "Villareal" klubu.

Cīņas 32.minūtē rezultātu atklāja horvātu pussargs Luka Modričs, bet astoņas minūtes vēlāk precīzs bija arī Ronaldu, gūstot jau 13.vārtus deviņos mačos, kas aizvadīti dažādos jaunās sezonas turnīros.

Svētdien vakarā sesto kārtu izspēlēs arī tabulas augšdaļas vienība "Valencia", kas izbraukumā tiksies ar Sansevastjanas "Real Sociedad" futbolistiem.

Kopvērtējumā līderes godu joprojām saglabā "Barcelona", kas sešos mačos tikusi pie piecām uzvarām un viena neizšķirta - 16 punkti. Uz otro vietu ar 14 punktiem pakāpusies "Atletico", bet trešā ar 13 punktiem un spēli rezervē ir "Valencia". Savukārt četrinieku ar 13 punktiem noslēdz "Sevilla", no kuras par punktu un pozīciju atpaliek "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!