Foto: AFP/Scanpix
Kopā ar „Manchester United” triumfu Anglijā sestdien čempionu titulus savās valstīs izcīnīja arī „Barcelona” un Milānas „Inter” futbolisti, kuri uzvaras svinēja, neizejot pat laukumā.

„Barcelona” klubam 19.čempionu titulu Spānijā sestdien nodrošināja tuvākie sekotāji „Real Madrid”, kas ar 2:3 zaudēja „Villarreal”. Katalonijas klubam tas ir otrais tituls šajā sezonā (arī izcīnītais Karaļa kauss), bet pēc pusotras nedēļas, ja triumfēs UEFA Čempionu līgā, kļūs par pirmo Spānijas komandu, kura vienas sezonas laikā tikusi pie trīs tituliem.

Līdz ar „Barcelona” triumfu lieliska debija augstākajā līmenī ir padevusies komandas galvenajam trenerim Pepem Gvardiolam. Tāpat jāpiemin, ka šis ir trešais Spānijas čempionu tituls komandas kapteinim Karlesam Pujolam, kurš visu spēlētāja karjeru ir aizvadījis tieši Katalonijas klubā.

„Barcelona” svētdien aizvadīs spēli pret „Real Mallorca”. Pirms šīs spēles „Barcelona” kontā ir 86 punkti, bet „Real Madrid” komandai, kurai atlicis aizvadīt tikai divas spēles sezonā, ir 78 punkti.

Tikmēr Milānas „Inter” ceturto gadu pēc kārtas sestdien triumfēja Itālijā, jo tās tuvākie sekotāji „AC Milan” ar 1:2 zaudēja „Udinese”. Arī „Inter” vēl ir jāaizvada spēle svētdien (pret „Siena”), tomēr divas kārtas pirms sezonas beigām „AC Milan” vairs nevar panākt „Inter”, kuras kontā ir 78 punkti. „AC Milan” divas spēles pirms sezonas beigām ir 71 punkts.

„Inter” šis ir ceturtais tituls Itālijā pēc kārtas un 17.čempionu tituls kluba vēsturē. Pirmo titulu ar komandu izcīnīja bijušais „Chelsea” galvenais treneris Žozē Mourinju, kurš „Inter” sāka vadīt pirms šīs sezonas.

Pēc izcīnīto Itālijas čempionu titulu skaita „Inter” tagad ir panācis „AC Milan”, bet līderis šajā rādītājā ir Turīnas „Juventus”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!