Foto: AFP/Scanpix

Platu soli pretī UEFA Čempionu līgas finālam otrdien spēra Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern", kas turnīra pusfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0) sagrāva Spānijas komandu "Barcelona".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Tomass Millers, bet pa vieniem vārtiem guva Mario Gomess un Arjēns Robens. Abu komandu atbildes spēle risināsies 1.maijā Barselonā.

Šis "Barcelona" komandai ir smagākais zaudējums Eirokausos kopš 1997.gada, kad spāņu klubs izbraukumā ar 0:4 piekāpās Kijevas "Dinamo".

Visu UEFA Čempionu līgas spēļu rezultātus un detalizētu statistiku var aplūkot "Delfi Sports" speciālajā aplikācijā "UEFA Čempionu līga".

"Bayern" komanda spēli iesāka ļoti aktīvi, un Robenam jau otrajā minūtē bija iespēja atklāt spēles rezultātu, taču viņa sitienu tvēra "Barcelona" vārtsargs Viktors Valdess. Mača nākamajās minūtēs "Barcelona" pārliecinoši kontrolēja bumbu, bet "Bayern" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Tomēr pēcāk viesiem saspēle vairs nevedās, kas neļāva iesākt uzbrukumus. Tad "Bayern" malējais aizsargs Filips Lāms divas reizes saasināja situāciju uzbrukumā, un tiesnesis Heraldam Pikē nefiksēja spēli ar roku savā soda laukumā. Savukārt 25.minūtē rezultāts tika atklāts - pēc stūra sitiena izspēles "Bayern" saglabāja bumbu un Dante augstā lēcienā ar galvu piespēlēja pie tālā staba esošajam Milleram, kurš ar galvu guva vārtus.

Mirkli vēlāk, kad uzbruka "Barcelona", Dante nospēlēja nedroši un gandrīz "iegrūda" bumbu savos vārtos, tikmēr 32.minūtē "Bayern" izspēlēja kārtējo stūra sitienu un pēc Riberī centrējuma bumba atkal trāpīja pa "Barcelona" spēlētāja roku, tomēr tiesneša svilpe vēlreiz klusēja. Pirmajā puslaikā rezultāts tā arī vairs nemainījās.


Otrais puslaiks iesākās ar "Bayern" futbolista Havjēra Martinesa brīdinājumu, taču 49.minūtē mājinieki guva vēl vienus vārtus, ļoti līdzīgus pirmajiem. Millers ar galvu piespēlēja burtiski uz vārtu līnijas esošajam Gomesam, kurš panāca 2:0. Tomēr tiesneši šajā epizodē kļūdījās, nefiksējot aizmuguri. Minhenes komandas spēlētāji pilnībā bija pārņēmuši iniciatīvu, un laba sitiena pozīcija bija Milleram. Arī nākamajās minūtēs vācu komanda laukumā izskatījās daudz pārliecinošāk, un "Barcelona" pirmo reālo iespēju gūt vārtus izveidoja 69.minūtē. Pēc stūra sitiena bumba atleca pie brīvi esošā Bartras, taču viņš iespēju neizmantoja.

73.minūtē rezultāts kļuva 3:0 "Bayern" labā, kad Franka Riberī iesāktajā pretuzbrukumā bumba nonāca pie Robena, kurš iegāja soda laukumā, Millers uztaisīja skaistu "bloku" (tiesnesis atkal nefiksēja pārkāpumu) un atbrīvoja ceļu komandas biedram, un Robens ar kreiso kāju apspēlēja Valdesu. Savukārt deviņas minūtes vēlāk vēl vienā "Bayern" uzbrukumā kreisajā malā labu piespēli saņēma Alaba, kura piespēli gar vārtiem ar precīzu sitienu noslēdza Millers - 4:0. Diezgan negaidīts iznākums šajā pusfināla mačā

Trešdien pirmo pusfināla spēli aizvadīs Dortmundes "Borussia" un Madrides "Real". Šī cīņa arī notiks Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!