Foto: AFP/Scanpix

Otrdien tiek noskaidrots pirmais UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināla dalībnieks, kad pašreizējie Vācijas un Eiropas čempioni Minhenes "Bayern" savā laukumā tiksies ar spāņu klubu Madrides "Real".

Spēle Minhenē sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas "Real" uzvarēja savā laukumā ar 1:0. Finālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Pašreizējie kausa īpašnieki "Bayern" ar "Real" komandu šī turnīra pusfinālā tiekas pēc vienas sezonas pārtraukuma. Eiropas prestižākā klubu turnīra pusfinālā Minhenes klubs spāņus uzvarējis 1976., 1987., 2001. un 2012.gadā, bet "Real" vienīgais panākums pusfinālā tika gūts 2000.gadā.

Deviņās mājas spēlēs pret "Real" komandu "Bayern" futbolisti izcīnījuši astoņas uzvaras.

"Real" turnīra pusfinālā cīnās ceturto gadu pēc kārtas, bet "Bayern" cer kļūt par pirmo komandu kopš 1990.gada, kas spējusi aizstāvēt šī turnīra čempionu titulu. Togad to paveica Itālijas klubs "AC Milan".

Tāpat "Bayern" var kļūt par pirmo komandu kopš 1998.gada, kas līdz turnīra finālam tikusi trīs reizes pēc kārtas.

Otra pusfināla pāra pirmajā mačā pagājušajā nedēļā Anglijas vienība Londonas "Chelsea" izbraukumā noturēja neizšķirtu 0:0 ar Madrides "Atletico" no Spānijas. Atbildes spēle Londonā notiks trešdien.

Turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!