Foto: AFP/Scanpix
Vācijas futbola bundeslīgas grands Minhenes "Bayern" sestdien vien pēdējās minūtēs spēja izraut uzvaru ar rezultātu 1:0 (0:0) pār šosezon ļoti neveiksmīgu sniegumu rādošo Hamburgas SV (HSV) vienību.

Vienīgos vārtus 88.minūtē iesita Jošua Kimmihs.

Jau nākamajā nedēļā "Bayern" UEFA Čempionu līgas ietvaros tiksies ar Spānijas vienību Madrides "Atletico", atkārtojot pagājušās sezonas pusfināla dueli.

Tikmēr HSV komanda, neskatoties uz visiem centieniem, zaudēja jau ceturtajā spēlē pēc kārtas, kas varētu novest pie galvenā trenera Bruno Labadijas atlaišanas.

Panākumus sestdien guva vēl divas UEFA Čempionu līgas komandas - Menhengladbahas "Borussia", gatavojoties vizītei pie "Barcelona", ar 2:0 (1:0) uzveica "Ingolstadt" spēlētājus, bet Leverkūzenes "Bayer" ar 3:2 (1:2) grūtā cīņā uzveica "Mainz 05" futbolistus.

Spēlē Maincā "Bayer" sastāvā ar "hat-trick" atzīmējās meksikānis Havjers Ernandess jeb Čičarito, turklāt uzvaru savai komandai viņš izrāva vien kompensācijas laika otrajā minūtē.

Tāpat aizraujošs kopvērtējuma augšgala komandu mačs bija Frankfurtē, kur vietējā "Eintracht" vienība kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 3:3 (2:1) pret Berlīnes "Hertha". Izšķirošos vārtus mājiniekiem iesita Mihaels Hektors, bet "Hertha" sastāvā ar diviem precīziem raidījumiem atzīmējās bosnietis Vedads Ibiševičs.

LETA jau vēstīja, ka piektdien Dortmundes "Borussia" ar rezultātu 3:1 (1:0) savā laukumā apspēlēja "Freiburg". Rezultātu pirmā puslaika izskaņā atklāja Pjērs Emeriks Aubamejangs, kurš guva piektos vārtus piecās bundeslīgas spēlēs, bet otrā puslaika ievadā poļu aizsargs Lukašs Piščeks panāca 2:0. Kaut vienus vārtus viesiem atguva Maksimiljans Filipss, punktu mačam pielika uz maiņu nākušais portugālis Rafaēls Gerreiru.

Bundeslīgas otrajā kārtā Dortmundes "Borussia" negaidīti ar 0:1 piekāpās čempionāta jaunpienācējai "Leipzig", bet kopš tā laika guvusi četrus panākumus pēc kārtas, turklāt iesitusi 20 vārtus.

Bundeslīgas līdere ar 15 punktiem piecās spēlēs ir "Bayern" komanda, kurai ar 12 punktiem seko Dortmundes "Borussia", bet pa desmit punktiem savākušas "Koln", Menhengladbahas "Borussia", "Eintracht" un "Hertha".

Pēdējā laikā traumu ārstējošā Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln" vienība savu piektās kārtas spēli aizvadīs vien svētdien, savā laukumā cenšoties apturēt sezonu vareni iesākušo debitanti "Leipzig", kas pirmajās četrās kārtās tikusi pie astoņiem punktiem. Tiek pieļauts, ka šajā mačā Ķelnes vienības pieteikumā atgriezīsies arī Rudņevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!