Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Itālijas premjerministrs un Itālijas A sērijas futbola čempionāta komandas „AC Milan” īpašnieks Silvio Berluskoni klubu varētu pārdot „krievu draugiem” no dabasgāzes kompānijas „Gazprom”, vēsta portāls „gazeta.ru”.

Tāpat pie iespējamajiem „AC Milan” pircējiem ir pieskaitāmi arī arābu šeihi.

Berluskoni „AC Milan” pieder kopš 1986.gada, un par tā pārdošanu viņš nopietni sācis domāt, jo darbs ar klubu ir ļoti apgrūtinošs, vēsta Itālijas laikraksts „La Stampa”. Lai arī šī komanda ir viena no populārākajām gan Itālijā, gan pasaulē, tā nedodot ienākumus. Nodokļu maksāšanas sistēmas dēļ „AC Milan” parādi pieauguši no 75 līdz 110 miljoniem eiro (no 52,7 līdz 77,3 miljoniem latu), taču, lai tos laicīgi dzēstu, komandas ienākumiem gadā vajadzētu būt ap 80 miljoniem eiro (56,2 miljoniem latu).

Pagaidām visus parādu maksājumus Berluskoni veicis ar savu personīgo naudu, bet ar čempionu tituliem šos finansiālos zaudējumus dzēst nevar.

Bijušais Itālijas premjerministrs ir ļoti vīlies, ka futbolistu tirgū dominē bagātās komandas – Mančestras „City”, Londonas „Chelsea”, Parīzes „Saint-Germain”, Madrides „Real”, „Barcelona” un Mahačkalas „Anži, ar kuriem „AC Milan” finansiālajā ziņā nespēj konkurēt.

„Berluskoni bieži saņem piedāvājumus pārdot klubu,” vēsta Itālijas radiostacija „Radio Sport”. „Protams, viņš saprot, ka milzīgās algas spēlētājiem ir nepamatotas, bet nekad nav dzirdēts, ka viņš vēlētos pamest „AC Milan”. Taču komandas pārdošana ir iespējama.”

Tikmēr „Gazprom” preses dienestā noliedzas sarunas ar Berluskoni par „AC Milan” iegādāšanos.

Kopš Berluskoni ir „AC Milan” īpašnieks, vienība Itālijas A sērija triumfējusi astoņas reizes, bet UEFA Čempionu līgā – piecas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!