Foto: AP/Scanpix

Minhenes "Bayern" franču futbola pussargs Franks Riberī apsver domu par Vācijas pilsonības pieņemšanu, intervijā laikrakstam "Bild" atzina pats spēlētājs.

"Kāpēc nē? Es varu iedomāties savu dzīvi pēc karjeras tieši Minhenē," skaidroja bijušais Francijas izlases spēlētājs, kurš "Bayern" vienībai pievienojās 2007.gadā.

"Esmu nopircis ļoti jauku māju, jūtos te ļoti labi," pauda Riberī. "Mani bērni apmeklē vietējās skolas, un viņiem ir draugi vācieši."

"Mans dēls piedzima Vācijā. Varbūt kādreiz viņš spēlēs šīs valsts izlasē," stāstīja 31 gadu vecais futbolists, uzsverot, ka lēmums par pilsonības pieņemšanu tiks izdarīts, domājot par savu ģimeni un tās nākotni.

"Mana vecākā meita smejas par manu vācu valodu, taču es neapvainojos. Vietējo valodu apguvu saziņā ar citiem cilvēkiem, nevis skolā," skaidroja Riberī, kurš, pēc līdzjutēju domām, 2008.gada bija labākais Vācijas futbolists.

Riberī ir viens no tiem leģionāriem, kuri ir ar mieru atbildēt uz žurnālistu jautājumiem tiešajā ēterā pēc Vācijas bundeslīgas mačiem. Turklāt francūzi uzskata par vienu no lielākajiem jokdariem komandā.

Šosezon franču futbolists 19 spēlēs "Bayern" labā guvis septiņus vārtus. Riberī savas karjeras laikā ir kļuvis par Pasaules vicečempionu, pa četrām reizēm triumfējis bundeslīgā un Vācijas kausā, kā arī kopā ar "Bayern" futbolistiem bija labākie UEFA Čempionu Līgā 2013.gadā.

Riberī pērn savainojuma dēļ Francijas valstsvienības sastāvā nevarēja piedalīties Pasaules kausa izcīņā, bet pēc tam paziņoja par aiziešanu no izlases.

Lai Eiropas Savienības iedzīvotājs var iegūt Vācijas pilsonību, tajā pašā laikā paturot jau esošo pilsonību, ja attiecīgajā valstī nodzīvojis astoņus gadus. Pēc tam jānokārto naturalizācijas tests un jāpierāda, ka prot plūstoši runāt vācu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!