Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa sestdien atgriezās Maskavas CSKA spēles pieteikumā, bet viņa pārstāvētā valsts čempionvienība Krievijas premjerlīgas mačā izcīnīja graujošu uzvaru.

CSKA savā laukumā ar 6:0 (2:0) sagrāva Krasnodaras "Kubaņ" futbolistus.

Maskavas komandas labā pa diviem vārtiem guva nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa un Seidū Dumbija no Kotdivuāras, kurš laukumā devās uz maiņu.

Cauņa pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās CSKA pieteikumā, taču laukumā nedevās. Septembrī apritēja tieši gads, kopš pussargs nav piedalījies oficiālās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Cauņa laukumā izgāja vien četrās premjerlīgas čempionāta spēlēs, kā arī UEFA Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā. Kārtējā kājas savainojumā Cauņa iedzīvojās jūlija vidū, bet vēlāk arī guva jaunu muskuļu traumu.

Līdz šim pēdējo reizi oficiālā mačā Cauņa piedalījās pagājušā gada 22.septembrī.

Tikmēr punktus zaudējusi čempionāta līdervienība Sanktpēterburgas "Zeņit", kas izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Krasnodar" futbolistiem.

Pirmajā puslaikā "Zeņit" pamanījās nonākt iedzinējos ar 0:2, taču vispirms 38.minūtē Havi Garsija vienus vārtus atguva, bet 60.minūtē pazīstamais brazīliešu uzbrucējs Halks panāca neizšķirtu.

Uzvaru izcīnījusi pagaidām ne pārāk veiksmīgi spēlējošā Maskavas "Lokomotiv", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) apspēlēja Groznijas "Terek" komandu.

Divus vārtus šajā mačā guva senegālietis Omārs Njasē, kurš vispirms devītajā minūtē izvirzīja "Lokomotiv" vadībā, bet pirmā puslaika izskaņā pamanījās bumbu raidīt pats savos vārtos. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Romāna Pavļučenko 73.minūtē realizētais 11 metru soda sitiens.

Tikmēr cits sestdien ieplānotais mačs Permā starp vietējo "Amkar" un Maskavas "Dinamo" nenorisinājās pārāk lielā sniega dēļ.

Krievijas čempionāta galvgalī joprojām atrodas Sanktpēterburgas "Zeņit", kas desmit maču laikā iekrājusi 26 punktus, bet CSKA ar izcīnītiem 24 punktiem ir otrie. Tikmēr pa 19 punktiem ir Maskavas "Dinamo" un "Kubaņ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!