Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar vārtu guvumu otrajā Krievijas premjerlīgas čempionāta spēlē pēc kārtas svētdien izcēlās pagājušā gada labākais Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa, bet viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda svinēja uzvaru.

CSKA ar rezultātu 3:0 (2:0) savā laukumā pieveica Samāras "Kriļja Sovetov" vienību.

Rezultātu ar lielisku tālsitienu no aptuveni 30 metriem atklāja tieši Cauņa, bet turpinājumā pa reizei CSKA komandas labā vārtus guva arī Zorans Tošičs un Nigērijas uzbrucējs Ahmeds Musa.

Tāpat pirmajā puslaikā Cauņa pēc sadursmes ar pretinieku vārtsargu saņēma brīdinājumu. Laukumā viņš pavadīja visas 90 minūtes.

Iepriekšējā kārtā CSKA ar 3:0 viesos uzvarēt Saranskas "Mordovija" futbolistus, vienus vārtus gūstot arī Cauņam. Šis Cauņam bija pirmais precīzais raidījums savā premjerlīgas karjerā.

Ar 12 punktiem sešās spēlēs CSKA kopvērtējumā iekļuva labāko pieciniekā, bet pa 13 punktiem izcīnījusi pagājušās sezonas čempionvienība Sanktpēterburgas "Zeņit" un Groznijas "Terek".

CSKA ļoti neveiksmīgi aizvadīja pagājušās sezonas Krievijas čempionāta trešo apli un pēdējā kārtā zaudēja kopvērtējuma otro vietu, kas līdz ar to vienībai šosezon liegs startēt UEFA Čempionu līgā.

Cauņa pagājušā gada vasarā noslēdza līgumu ar CSKA komandu uz pieciem gadiem.

Aizvadītās sezonas Krievijas premjerlīgas čempionāts ilga pusotru gadu, jo no šīs sezonas valstī ieviesta rudens-pavasara izspēles kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!