Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē sestdien uzvaru izcīnīja Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā valsts čempionvienība Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja sezonas ievada lielāko pārsteigumu autorus "Rostov".

Cauņa pēc kājas traumas izārstēšanas trešo spēli pēc kārtas uzsāka uz savas komandas rezervistu soliņa, bet laukumā viņš devās 79.minūtē, nomainot Alanu Dzagojevu.

Vienīgos vārtus spēles 71.minūtē guva uz maiņu nākušais uzbrucējs Konstantīns Bazeļuks.

Šis mačs nenotika CSKA ierastajā mājas spēļu stadionā "Himki", jo tā zāliens neatbilst nepieciešamajiem standartiem. Tā vietā spēle norisinājās Streļcova vārdā nosauktajā stadionā.

Čempionāta kopvērtējumā pašlaik CSKA komanda ar 20 punktiem astoņās spēlēs atrodas līderpozīcijā, bet tai ar 14 punktiem seko trīs komandas, kuru vidū ir arī "Rostov".

Tikmēr Latvijas izlases pussarga Vladimira Kameša pārstāvētā Permas vienība "Amkar" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem desmito vietu.

CSKA aizvadītajā sezonā pēc septiņu gadu pārtraukuma kļuva par Krievijas čempioniem, kvalificējoties UEFA Čempionu līgas turnīram, kurā komandai nāksies spēkoties ar Vācijas čempioniem Minhenes "Bayern", Anglijas grandu Mančestras "City" un Plzeņas "Viktoria" no Čehijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!