Foto: Reuters/Scanpix

Dramatisku uzvaru Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta mačā otrdien izcīnīja Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā valsts čempionvienība Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja Permas "Amkar".

Spēles 15.minūtē viesus vadībā izvirzīja aizsargs Soslans Takazovs, bet cīņas izskaņā par CSKA komandas varoni kļuva somu pussargs Romāns Jerjomenko, kurš vispirms 78.minūtē atjaunoja neizšķirtu, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē guva uzvaru nesošos vārtus.

Cauņa laukumā devās uz maiņu, spēlē iesaistoties no 72.minūtes. Latvijas izlases pussargs CSKA komandas pieteikumā bija desmitajā mačā pēc kārtas.

Oktobrī Cauņa pēc ilgstošiem savainojumiem piedalījās savā pirmajā mačā pēc gada pārtraukuma, bet pagājušajā nedēļā viņš pirmo reizi izgāja sākumsastāvā, kad CSKA futbolisti UEFA Čempionu līgas turnīrā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itālijas klubu "AS Roma".

Maskavas klubam pēc divu zaudējumu sērijas šis vietējā čempionātā bija otrais panākums pēc kārtas. Tikmēr "Amkar" komanda bez uzvarām ir jau piecās cīņās pēc kārtas.

Ar 31 punktu 16 spēlēs CSKA komanda vismaz uz laiku atgriezusies kopvērtējuma otrajā vietā. Līderei Sanktpēterburgas "Zeņit" ir 35 punkti 15 mačos, bet ar 30 punktiem arī 15 cīņās trešo vietu ieņem "Krasnodar". Abas šīs komandas savus 16.kārtas mačus aizvadīs trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!