Foto: Reuters/Scanpix

No zaudējuma Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē svētdien paglabās Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā valsts čempionvienība Maskavas CSKA, kas viesos cīnījās neizšķirti 3:3 (1:1) ar "Ufa" komandu.

Mača gaitā "Ufa" komanda trīs reizes izvirzījās vadībā, tomēr CSKA futbolisti allaž atspēlējās. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām trešo reizi vadību mājiniekiem dāvāja pussargs Nikolajs Safronidi, tomēr kompensācijas laika ceturtajā minūtē neizšķirtu ar precīzi realizētu 11 metru soda sitienu atjaunoja izraēliešu pussargs Bibrass Natho, kurš pirms tam no 11 metru soda sitiena atzīmes precīzi sita arī 59.minūtē, tobrīd panākot rezultātu 2:2.

Cauņa trešajā CSKA komandas spēlē pēc kārtas tika iekļauts pieteikumā, tomēr šoreiz palika uz rezervistu soliņa.

Pirms tam šonedēļ pussargs uz simbolisku laiku izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra cīņā pret Anglijas čempioniem Mančestras "City", piedaloties pirmajā oficiālajā spēlē pēc vairāk kā gada pārtraukuma.

Savu vadību čempionātā tādējādi nostiprinājusi Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda, kas svētdien savā laukumā ar 5:0 (0:0) sagrāva Saranskas "Mordvija", visus vārtus gūstot otrajā puslaikā 20 minūšu laikā. Reizi viesi bumbu raidīja savos vārtos, bet "Mordvija" vārtsargu pārspēja četri dažādi "Zeņit" futbolisti.

Čempionāta galvgalī joprojām atrodas Sanktpēterburgas "Zeņit", kas desmit maču laikā iekrājusi 26 punktus, bet CSKA ar izcīnītiem 25 punktiem 11 spēlēs ir otrie. Tikmēr 20 punkti ir Krasnodaras "Kubaņ" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!