Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pagājušā gada Latvijas labākā futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas komanda Maskavas CSKA trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā ar 1:4 (0:1) pārliecinoši zaudēja slavenajam Spānijas klubam Madrides "Real", tādējādi izstājoties no sacensībām.

Abu komandu pirmajā cīņā Maskavā tika fiksēts neizšķirts 1:1, līdz ar to divu spēļu summā "Real" izcīnīja panākumu ar rezultātu 5:2.

Atbildes mačā uzvarētājiem divus vārtus guva portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, bet pa reizei precīzi sita Gonsalo Igvains un Karims Benzemā.

Savukārt CSKA komandas labā goda vārtus guva serbu pussargs Zorans Tosičs, kurš spēles 77.minūtē samazināja pretinieku pārsvaru līdz 1:3.

Tikmēr Cauņa bija iekļauts CSKA pieteikumā uz šo maču, taču laukumā nedevās.

Kā ziņots, Cauņam 19.janvārī tika veikta savainotās pēdas operācija. Tobrīd tika prognozēts, ka pussargs nevarēs spēlēt 7-8 nedēļas.

Pēc traumas izārstēšanas Cauņa pirmo pilnvērtīgo treniņu kopā ar komandu aizvadīja pagājušajā nedēļā, bet pirms tam viņš fiziskās kondīcijas atgūšanas procesu bija uzsācis vienības medicīniskā personāla virsvadībā.

Pagājušās nedēļas piektdienā pussargs jau tika iekļauts vienības pieteikumā uz Krievijas premjerlīgas maču pret Maskavas "Dinamo", tomēr laukumā nedevās.

UEFA Čempionu līgas pirmajā posmā B apakšgrupā uzvaru ar desmit punktiem sešās spēlēs izcīnīja Itālijas komanda Milānas "Inter", bet tai divus punktus zaudēja CSKA komanda, kuras sastāvā laukumā regulāri devās arī Cauņa, izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem.

Kā ziņots, pirmās četras astotdaļfināla atbildes spēles notika pagājušās nedēļas otrdienā un trešdienā - Itālijas čempionvienība "AC Milan" divu spēļu summā ar rezultātu 4:3 pārspēja Anglijas klubu Londonas "Arsenal", Portugāles vienība Lisabonas "Benfica" arī ar 4:3 pieveica Krievijas čempionus Sanktpēterburgas "Zeņit", pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāji "Barcelona" no Spānijas ar 10:2 sagrāva Vācijas vienību Leverkūzenes "Bayer", bet Kipras komanda Nikosijas APOEL pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 pieveica Francijas klubu Lionas "Olympique".

Savukārt vēl divas atbildes cīņas notika otrdien – Vācijas klubs Minhenes "Bayern" divu spēļu summā ar 7:1 sagrāva Šveices komandu "Basel", bet Francijas vienība Marseļas "Olympique" cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Inter" futbolistiem, tomēr vairāk izbraukumā gūtie vārti vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Francijas klubam.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls notiks Minhenē 19.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!