Sākot ar pirmo čempionātu dienu, portāls "Delfi" piedāvās lasītājiem iepazīties ar konkrētās dienas spēļu priekšapskati, kurā apskatīs izlašu stiprās un vājās puses, līdz šim aizvadīto spēļu statistiku, kā arī vēl daudzus citus faktus, kas lasītājam ļaus labāk orientēties, vērojot iztirzātās spēles.
  • Austrālija – Japāna
  • Izlase, kas uzvarēs šajā spēlē saglabās cerības kvalificēties nākamajai kārtai, jo bez šīm divām valstsvienībām F apakšgrupā vēl spēlē Horvātija un Brazīlija, kurām lielākā daļa speciālistu prognozē tikšanu ārā no apakšgrupas. Ja par Brazīliju jautājumu nav, tad par Horvātiju gluži piekrist negribētos, jo gan Austrālija, gan Japāna prot spēlēt futbolu un var paradīt teorētiskajiem favorītiem zobus.

    Austrālijas izlase Pasaules čempionātam kvalificējās, bez problēmām uzvarot Okeānijas zonā, pēcāk divu spēļu summā uzvarot Dienvidamerikas kvalifikācijas turnīra piekto komandu Urugvaju, kas deva austrāliešiem ceļazīmi uz finālturnīru, kur Austrālijas izlase nebija spēlējusi 32 gadus. Nenoliedzami, Austrālijas izlases panākumu pamats ir Nīderlandes speciālista Gūsa Hidinka darbs pie šās izlases stūres, protams, nekas tāds nebūtu iespējams, ja izlasē nebūtu arī augstas klases spēlētāju, no kuriem vairāki spēlē Anglijas futbola Premjerlīgā, kā arī citu Eiropas futbola lielvalstu vadošajās līgās. Izlases līderi ir pussargs Tims Kehils ("Everton", Anglija), kas bija rezultatīvākais kvalifikācijas turnīra spēlētājs Okeānijas zonā, protams, arī vārtsargs Marks Švarcers ("Middlesbrough", Anglija), pussargi Džosips Skoko ("Wigan", Anglija) un Brets Emertons ("Blackburn Rovers", Anglija), kā arī uzbrucēji Marks Viduka ("Middlesbrough", Anglija), Harijs Kjūels ("Liverpool", Anglija), Džons Aloizi ("Alaves", Spānija) un Ārčijs Tompsons ("PSV", Nīderlande).

    Japānas izlase Pasaules čempionātā nonāca, uzvarot Āzijas kvalifikācijas zonas priekšsacīkstēs un pēcāk arī otrajā grupā, divpadsmit spēlēs izcīnot 11 uzvaras un tikai reizi piekāpjoties. Japāņiem nav izteikta līdera vārtu gūšanā, jo izlases trumpis skaitās komandas spēle, kurā spēcīgākais posms ir vidējā līnija, kurā spēlē tādas Japānas futbola zvaigznes kā Hidetoši Nakata ("Bolton Wanderers", Anglija), Šunsuke Nakamura ("Celtic", Skotija) un Juniči Inamoto ("WBA", Anglija). Japānas izlases galvenais treneris ir brazīliešu speciālists Ziko, kas nozīmē to, ka japāņi spēlē uzbrūkoša tipa futbolu.

    Ņemot vērā to, ka abas izlases trenē futbola speciālisti, kuriem tīk atklāts uzbrukuma futbols, gaidāms, ka spēle varētu būt baudāma un aizraujoša, taču līdzšinējās čempionāta spēles ir parādījušās, ka arī izteiktas uzbrukuma izlases rezultāta dēļ ir gatavs spēlēt no aizsardzības...

    Līdz šim izlases, no pirmās tikšanās reizes 1970.gadā līdz pēdējai - 2001.gadā, ir tikušās 10 reizes, no kurām austrālieši ir uzvarējuši trijās spēlēs, japāņi – četrās, bet trīs reizes spēles beigušās neizšķirti. Kopējā vārtu attiecība 15:11 par labu Japānai.

    Spēles sākums pulksten 16.00 un tās tiešraide būs skatāma LTV7.

    Visu spēļu "on-line" versijām varat sekot ŠEIT!

  • ASV – Čehija
  • Spriežot pēc redzētā pirmsčempionāta pārbaudes spēlēs, šajā spēlē čehiem vajadzētu diktēt noteikumus laukumā, lai gan kā liecina pieredze, izlases mēdz speciāli mānīties pirms čempionāta, lai maldinātu pretinieku. Šādas aizdomas par ASV izlasi rodas it sevišķi pēc tam, kad amerikāņi aizvadīja slēgtu spēli ar Angolu, kā arī slēgtus treniņus.

    Amerikāņi Pasaules čempionātā nonāca pastaigājoties – vispirms divu spēļu summā uzvarēja Granādu, bet pēcāk uzvarēja arī sekojošajos divos kvalifikācijas turnīros. Aizvadītajās 18 spēlēs amerikāņi guva 35 un ielaida 11 vārtus. ASV izlases kodols sastāv no spēlētājiem, kas maizi pelna MLS profesionālajā līgā, taču ir arī Eiropā spēlējoši futbolisti, no kuriem pazīstamākie ir vārtsargi Tims Hovards ("Manchester United", Anglija) un Keisijs Kellers ("Borussia M", Vācija), pussargi Klaudio Reina ("Manchester United", Anglija) un Damarkuss Bīzlijs ("PSV", Nīderlande).

    Čehi uz finālturnīru devās pēc pārspēlēm Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā, kurās divu spēļu summā ar 2:0 pārspēja norvēģus. Čehijas izlases ir viendabīga, kurā nav tāda līnija, ar kuru būtu problēmas. Vārtus sargā Petrs Čehs, kas savu meistarību apliecinājis gan 2004.gada Eiropas čempionātā, gana arī pēc tam "Chelsea" rindās, aizsardzībā spēlē tādi stabili spēlētāji kā Mareks Jankulovskis ("Milan", Itālija), Tomašs Ujfaluši ("Fiorentina", Itālija) un Zdeņeks Grigera ("Ajax", Nīderlande), laukuma vidusdaļā saimnieko Pavels Nedveds ("Juventus", Itālija), Vladimirs Šmicers ("Bordeaux", Francija) un Karels Poborskis ("Ceske Budejovice"), savukārt čehu uzbrukuma līderi ir Jans Kollers ("Borussia D", Vācija) un Milans Barošs ("Aston Villa", Anglija). Jāatzīmē gan tas, ka Kollers nekādi nespēj atgūt formu pēc ilgstošas traumas, kas var radīt problēmas pie pretinieka vārtiem.

    Līdz šim izlases savā starpā tikušās tikai vienu reizi, kad 1990.gadā Pasaules čempionāta spēlē čehi ar 5:1 sagrāva ASV izlasi.

    Šīs spēles tiešraide LTV7 sāksies pulksten 19.00.

    Visu spēļu "on-line" versijām varat sekot ŠEIT!

  • Itālija – Gana
  • Lai arī Itālijas izlase skaitās E grupas favorīts, taču Ganas spēlētāji nav peramie puikas, ko viņi pieradīja kvalifikācijas ciklā. Itālijas izlases līdzšinējais lielākais pretiniece ir bijusi pārlieka pašpārliecinātība, lai gan izlases treneris Marselo Lipi apgalvo, ka no šās kaites Itālijas izlase ir tikusi vaļā.

    Itālijas izlase ir veikusi daļēju paaudžu maiņu, kas pozitīvi atbalsojās komandas sniegumā kvalifikācijas turnīrā, kur tika izcīnītas septiņas uzvaras, divi neizšķirti un tikai vienu reizi zaudēts. Gūto un zaudēto vārtu skaits gan neliekas pārāk iespaidīgs (17:8), taču nepieciešamais rezultāts tika sasniegts un uzvarētājus netiesā. Itālijas izlase sastāv tikai no pašmāju čempionātos spēlējošiem spēlētājiem, taču zinot A sērijas līmeni, tas nekādas bažas nerada. Izlasē nevar izcelt nevienu zvaigzni, taču visi spēlētāji ir labi pazīstami tiem, kas seko Eiropas klubu futbolam.

    Gana čempionātam kvalificējās pārliecinoši, pirmajā kārtā sagraujot Somāliju, bet pēcāk apakšgrupu kārtā tikpat pārliecinoši apsteidzot tuvākos sekotājus Kongo futbolistus, par pieciem punktiem. Aizvadītajās 12 spēlēs Ganas futbolisti guva 24 vārtus, savos ielaižot tikai 4 bumbas, kas, veicot aprēķinus sanāk vidēji spēlē divas bumbas iesitas un 0,3 ielaistas. Labs rādītājs, lai pretendētu uz izkļūšanu no apakšgrupas, taču kā rāda līdzšinējā pieredze – lai cik labi afrikāņi spēlētu savā kontinentā, spēlējot ar Eiropas vadošajām izlasēm , tās sastopas ar palielām problēmām. Pazīstamākais Ganas futbolists ir pussargs Maikls Esjēns, kas spēlē Londonas "Chelsea".

    Lai arī itāliešu treneris Lipi apgalvo, ka viņa vadītā izlase nespēlē aizsardzības futbolu, taču noteikti tas nav arī uzbrukuma futbols, savukārt Ganas futbolistiem patīk uzbrukt, tāpēc varētu būt, ka spēlē bumbu vairāk kontrolēs ganieši, savukārt vairāk bīstamu situāciju pie pretinieku vārtiem, pateicoties augstākai spēlētāju individuālajai tehnikai, radīs Itālijas futbolisti.

    Šī būs pirmā abu izlašu tikšanās reize.

    Šī spēle sāksies pulksten 22.00 un tās tiešraide būs skatāma LTV7.

    Visu spēļu "on-line" versijām varat sekot ŠEIT!

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!