Foto: Reuters/Scanpix

Teicamu sezonu aizvadošā Londonas "Chelsea" komanda, arī bez sava šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja Djegu Kostas sastāvā, sestdien guva pārliecinošu uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas spēlē, viesos ar 3:0 (1:0) pārspējot pērnās sezonas turnīra čempioni Lesteras "City".

Vēstīts, ka piektdien britu mediji ziņoja par to, ka Kosta jau tuvākajā laikā atstās "Chelsea" un pārcelsies uz Ķīnu. Pēc preses ziņām Kosta no kāda Ķīnas kluba saņēmis piedāvājumu par 30 miljoniem britu mārciņu (34 miljoniem eiro) sezonā. Tāpat tiek vēstīts, ka spāņu naturalizētajam brazīlietim Kostam esot izcēlies konflikts ar "Chelsea" treneriem, taču galvenais treneris Antonio Konte pirms mača sacīja, ka Kostam ir problēmas ar muguru.

Sestdien "Chelsea" guva kārtējo panākumu, jo pirmajā puslaikā jau sestajā minūtē rezultātu atklāja Markoss Alonso, kurš spēles 51.minūtē pārsvaru dubultoja, bet vēl pēc 20 minūtēm trešo naglu Lesteras "zārkā" iedzina Pedro Rodrigess.

Zīmīgi, ka pirms šīs spēles Alonso "Chelsea" kreklā bija guvis tikai vienus vārtus.

"Chelsea" izcīnīja 14. uzvaru pēdējos 15 premjerlīgas mačos, taču šis bija pirmais panākums pēc neveiksmes ar 0:2 pret Totenhemas "Hotspur", kad londienieši neizmantoja iespēju uzstādīt jaunu premjerlīgas pēc kārtas izcīnītu panākumu rekordu.

Tikmēr citā spēlē "Hotspur" komanda savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Vestbromvičas "Albion" futbolistus. Trīs vārtus uzvarētājiem guva nesen par tēvu kļuvušais Totenhemas komandas kapteinis Harijs Keins.

Vēl vienā mačā Londonas "Arsenal" viesos ar 4:0 (1:0) pārspēja Svonsī "City" futbolistus, kuri divas reizes ieraidīja bumbu savos vārtos.

Kosta "Chelsea" komandai pievienojās 2014.gada jūlijā, parakstot piecu gadu līgumu par 32 miljoniem britu mārciņu (36 miljoniem eiro). Šosezon viņš guvis 14 vārtus 19 Anglijas premjerlīgā aizvadītos mačos, kas ir labākais rādītājs līgā.

"Chelsea" ar 52 punktiem ir kopvērtējuma līderpozīcijā, tuvāko sekotāju "Hotspur" apsteidzot par septiņiem punktiem. Par punktu mazāk ir "Arsenal" un "Liverpool" komandām, taču pēdējie svētdien 21.kārtas mačā viesos tiksies ar Mančestras "United".

Savukārt 42 punkti ir Mančestras "City" futbolistiem, kuri svētdien viesosies pie otras Liverpūles vienības "Everton".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!